bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На вихідних: святкування Дня Незалежності, музичний вікенд, ярмарок морозива, вечір в обсерваторії
21.08.2015

Пропонуємо до Вашої уваги добірку найцікавіших подій, які відбудуться цими вихідними в Києві та Львові. Якщо Вам відомо про події Вашого міста, будемо вдячні за те, що розповісте про них у коментарях до цього повідомлення. Гарних Вам вихідних! 

 Київ 
 
21 вересня 2015 року – велокіно «Велика пригода ПІ-ВІ» Тіма Бертона. Фільм є яскравим зразком своєї епохи та однією з перших стрічок Бертона, тому організатори відразу рекомендують шанувальникам запасатися поп-корном, а тим, хто не знайомий зі специфікою, – приготуватися до міцної порції гротеску, сарказму, іронії та інших засобів комічного.
 
 
21-22 серпня 2015 року – кінопоказ «Маргаритки» у рубриці кіно від автора. Авангардна чехословацька комедія Віри Хітіловой, представника тодішньої «нової хвилі». Феміністський, абсурдний, нонконформістський, антитоталітарний – як тільки не ганьбили цю кінострічку. Але скільки визначень не згадуй, стрічка все одно залишаться в пам’яті прикладом абсолютного і несамовитого щастя.
 
 
21-23 серпня 2015 року – ярмарок морозива у парку Т. Шевченка в межах фестивалю «КнигоСад». У програмі – куштування різних видів морозива, солодощів та десертів від найкращих українських виробників. Також можна буде відпочити на газоні, зустріти знайомих, послухати музику та розважитися.
 
 
21-24 серпня 2015 року – фестиваль художньої кераміки «ЦеГлина». У межах фестивалю відбудуться дискусії, творчі вечори художників, презентації персональних проектів, інсталяцій, показ відеофільмів про художню кераміку та міжнародні керамічні симпозіуми, лекції.
 
 
21-24 серпня 2015 року – відкриття арт-проекту «Коефіцієнт Незалежності», що присвячений Дню Незалежності України.  Роздуми, дослідження, рефлексії щодо національної ідентифікації та індивідуального усвідомлення своєї суспільної ролі представлять більше 30 митців. 
 
 
22 серпня 2015 року –  фестиваль «Sum of Sun: планета Голосієво» запрошує провести вечір у астрономічній обсерваторії міста. У програмі: відвідання музею, екскурсія по території, спостереження за зоряним небом, перегляд документальної кінострічки «Ніч зникає». Вхід вільний. Реєстрація обов’язкова.
 
 
 
22-24 серпня 2015 року – святкування Дня Незалежесті в столиці. Кияни та гості столиці зможуть також відвідати культурно-масові заходи в парках культури і відпочинку. Заплановано мистецький захід «Європейська Симфонія», виставку квіткових композицій, виставку бойових прапорів, флешмоби за участю зірок, майстер-класи та концерти, покладання квітів до пам’ятнику, хвилину мовчання тощо.
 
 
23-24 серпня 2015 року – СмачноFest відбудеться в Українському домі на Європейські площі. Традиційно порадує киян та гостей столиці розмаїттям національних кухонь народів світу, освіжаючими прохолодними напоями, тематичним шопінгом та активними розвагами.
 
  
Львів
 
21 серпня 2015 року – розмова з Оксаною Максимчук в книгарні «Є». Дослідниця ділитиметься досвідом підготовки англомовної антології української поезії про війну: про етику й поетику, про мовне розмаїття й пошуки нової образності, про перекладацькі виклики й видавничі умовності, про неповторність голосів і цілісність історії.
 
 
21-24 серпня 2015 року – музичний вікенд у кав’ярні «Штука». На Вас чекають творчий вечір Володимира Партики, презентація поетичної збірки, фортепіанні концерти «Французькі мелодії» та «Візерунки українських мелодій».
 
 
21-24 серпня 2015 року – україно-польський фестиваль «Музика в старому Львові». Цьогорічний фестиваль пройде під гаслом «Музика при свічках» у вишуканій атмосфері, адже свічка, як символ правди, мудрості і духовності створить єдиний духовний міст між містами, які мають спільну історію та культуру.
 
 
21-24 серпня 2015 року – фестиваль єврейської музики «LvivKlezFest». Це спроба відтворити втрачену єврейську музичну культуру і відродити ту частину галицької мультикультурної столиці. Цьогоріч всі бажаючі також матимуть можливість відвідати дві екскурсії і дізнатись про історію єврейського кварталу Львова, а також почути історію львівських вулиць, що носять єврейські імена.
 
 
22-24 серпня 2015 року – архітектурний фестиваль «ПростоНеба». Місто стане платформою для спілкування та обміну досвідом українських архітекторів, дизайнерів, урбаністів та просто небайдужих людей з усієї України. У програмі: виставка архітектурних та інтер’єрних проектів, ландшафтні інсталяції, лекції відомих українських і зарубіжних архітекторів та урбаністів.
 
 
22-24 серпня 2015 року – святкування Дня Незалежності. У місті заплановано багато святкових заходів: концертна програму за участю відомих творчих колективів і солістів міста, поминальне віче, інтерактивна виставка «Карта України»,  майстер-класи, благодійний фестиваль та багато іншого.
 
 
23 серпня 2015 року  науковий захід «Freedom». Захід присвячений саме Вирішенням: як вирішити проблему бідності, війни, що робити  із політикою, низькою якістю освіти, злочинами, патологічною корупцією та поголовною брехнею з усіх сторін. Захід «Freedom» – це вирішення проблем.
 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.