bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Форум «Ukraine Lab: Міждисциплінарні підходи для громадянського суспільства та культури»
06.03.2015

На момент старту набору на участь у цьому форумі, ми не знаємо, як далі розгортатимуться події в Україні. Ми не знаємо, де і коли зупиниться війна, та які наслідки вона матиме. Однак ми точно знаємо, що майбутні виклики нашої країни матимуть не лише військовий чи економічний характер. Консолідація та об’єднання суспільства, подолання травм війни та розвиток спільної відповідальності за розвиток країни можуть бути досягнені лише за умов виваженої стратегії. Вона, в свою чергу, має бути орієнтованою на іновації, а також на залучення стратегічних та якісних міжсекторальних партнерств. Нині такому розвитку протистоять багато реалій, таких як неготовність частини громадянського суспільства до участі в розробці та моніторингу державної політики, недостатня відкритість державних структур до нового типу стратегічних партнерств, а також загалом недостатній досвід успішного міжсекторального співробітницва.

Некомерційна установа «Інша Освіта» у партнерстві зі спілкою MitOst e.V. (Берлін) та платформою культурних ініціатив ІЗОЛЯЦІЯ, а також за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини запрошує представників громадських та культурних організацій, ініціативних неформальних груп, засобів масової інформації, соціальних підприємств, соціально відповідального бізнесу, державних структур та політичних об’єднань на перший форум у рамках довготермінового проекту „Ukraine Lab“. Ми очікуємо близько 35 практиків із різних секторів та регіонів, які відкриті до інтенсивної співпраці, готові ділитися власними кращими практиками та зацікавлені в таких питаннях:

  • Кризовий та пост-кризовий менеджмент: роль громадянського суспільства та культури. Інновативні моделі для вирішення суспільних конфліктів. Криза та культура. Ноу-хау з інших країн та регіонів, які пережили схожі кризи.
  • Інновації, міждисциплінарні підходи та міжсекторальна співпраця в кризові та пост-кризові часи: найкращі практики та приклади. Ефективне мережування задля інновацій.
  • Візії українського громадянського суспільства та культури на 2016+.

Цей захід буде цікавим для тих, хто бачить сенс у міждисциплінарних та міжсекторних синергіях, вміє співпрацювати з іншими задля створення інновацій та цінує реальне співробітництво на базі спільних цінностей.

Форум «Ukraine Lab: Найкращі практики та міждисциплінарні підходи для громадянського суспільства та культури в кризові та пост-кризові часи» відбудеться 23-26 березня 2015 року в Києві (початок о 15:00 23-го березня, закінчення о 13:00 26-го березня). Захід відбуватиметься в форматі триденного відкритого простору з можливістю презентувати власні кращі практики та взяти участь у сесіях запрошених експертів. Організаторами покриваються транспортні витрати, проживання та харчування учасників упродовж усіх днів заходу.

Для того, щоб взяти участь у форумі, треба до 8 березня 2015 року (включно) заповнити анкету. В анкеті необхідно вказати контактні дані, мотивацію, а також пропозицію щодо тих практик, якими Ви готові поділитися у форматі невеликої презентації чи вокршопу.

За додатковими питаннями можна звертатися до координаторки програми Альони Каравай ([email protected]).

Додаткова інформація про проект:

UkraineLab – це міждисциплінарна платформа для ефективного мережування та міжсекторного співробітництва для агентів змін, а також мозковий центр, де можуть народжуватися візії та інновації для громадянського суспільства та культури. В пілотному 2015-му році ми стартуємо програму з двох великих форумів для представників різних секторів (“Ukraine Lab: Найкращі практики та міждисциплінарні підходи для громадянського суспільства та культури в кризові та пост-кризові часи ” 23.-26.03.2014 в Києві та “Ukraine Lab: Інновації та візії для побудови миру в громадянському суспільстві та культурі ” 20.-24.09.2015 в Івано-Франківську), а також ярмарок практик для теоретиків та практиків освіти (“Неформальна освіта: Методи. Реалії. Майбутнє” 21.-24.05.2015 в Черкасах).

Організатором заходу з українського боку є некомерційна установа «Інша Освіта», яка працює по всій території Україні з 2010 року та займається питаннями менеджменту якості неформальної освіти та освіти дорослих. Форум відбувається в гостях у наших парнтерів з ІЗОЛЯЦІЇ — неприбуткового недержавного фонду, відкритого у 2010 році у Донецьку (Україна) на території колишнього заводу з виробництва ізоляційних матеріалів. ІЗОЛЯЦІЯ здійснює свою діяльність у трьох взаємопов’язаних напрямках: у сфері мистецтва, освітніх програм і проектів, пов’язаних з активізацією української креативної спільноти.

Партнером форуму з німецького боку є спілка МітОст, яка вже 15 років поспіль розвиває різноманітну та відкриту мережу Центральної, Східної та Південної Європи зі своїми східними сусідами. МітОст реалізує проекти, які сприяють розвитку культурного обміну та громадянської активності, та є наразі дахом для багатьох міжнародних довготермінових програм за цими напрямками.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.