bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Навчальні візити до Польщі студентів, молодих спеціалістів та професіоналів з країн Східної Європи
09.12.2014

Study Tours to Poland надає можливість студентам з Білорусі, Молдови, України та Росії познайомитися з польськими ровісниками, зустрітися з представниками академичних спільнот та громадянських організацій, а також відвідати лекції, семінари та культурні заходи.

STP для студентів – одна з перших польських циклічних програм, що спрямовані на молодь зі Східної Європи. У її рамках запрошуємо здібних студентів віком від 18 до 21 року з Білорусі, Молдови, України та Російської Федерації (Брянска область, Калінінградська область, Ленінградська область, Новгородская область та місто Санкт-Петербург) до участі в навчальних візитах у Польщі.

Студенти подають індивідуальні заявки на участь у програмі й потрапляють до неї на конкурсній основі. Поїздки відбуваються в малих 11-особових групах двічі на рік – навесні й восени. Щорічно Польщу відвідує понад 200 осіб.

Суттю програми є надихання її учасників до активного життя та того, щоб стати свідомими громадянами. Особливий наголос зроблено на ознайомленні з неурядовим сектором та на його місці в суспільстві.

Візити студентів відбуваються під девізом «Пізнай Польщу» та обіймають:

  • Зустрічі з лідерами польського суспільного життя,
  • Візити до державних та громадських установ,
  • Зустрічі з представниками університетських середовищ – керівництвом вищих шкіл, викладачами та студентами, ознайомлення з організаційним та культурним життям вищих шкіл,
  • Візити до редакцій газет і часописів, на радіо й на телебачення, зустрічі з журналістами,
  • Ознайомлення з механізмами функціонування польської економіки в умовах вільного ринку,
  • Представлення досвіду польської системної трансформації. Презентація ефектів польської трансформації після 1989 року.
  • Презентація неурядових організацій, їх місця в суспільстві, діалог з владою, а також дії на користь місцевих спільнот.
  • Ознайомлення з культурою та історією Польщі.

Програми візитів обіймають між іншим презентації, навчальні семінари, лекції та дискусії. Цінним джерелом натхнення є контакт з іншими учасниками групи - активними та цікавими світу людьми. Інтеграція молоді з країн Східної Європи - можливість ознайомлення не тільки з Польщею, але й із сусідніми країнами, є одним з істотних аспектів Програми STP. У кожній з груп є однаково представники Білорусі, Молдови, України як і Російської Федерації.

Навчальні візити готують оператори STP – досвідчені польські громадські організації. Операторами STP вони стають на конкурсній основі. Студенти, які брали участь у даній програмі вже гостювали в таких містах: Білийсток, Ґданськ, Ґдиня, Ґлівіце, Краків, Люблин, Лодзь, Новий Сонч, Ольштин, Познань, Пултуск, Варшава, Вроцлав, Щецін, Свєнтохловіце.

Контакти

  • http://www.studytours.pl/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.