bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Інформаційна кампанія «Привітай з Днем народження кримського політв’язня Олександра Кольченка»
13.11.2014

У четвер, 13 листопада, в соціальних мережах стартувала інформаційна кампанія «Привітай з Днем народження кримського політв’язня Олександра Кольченка». Громадські активісти України та Росії пропонують інтернет-користувачам відправити вітальні листівки учаснику протестів проти анексії Криму Олександру Кольченку, який утримується в СІЗО «Лефортово» за підозрою у скоєнні теракту. 26 листопада Сашкові виповниться 25 років.

«Олександр, як і кінорежисер Олег Сенцов, фактично узятий в заручники російською владою. Його відправили за грати для того, щоб тримати в страху всіх кримчан, які не згідні з анексією. Він пожертвував своєю свободою заради свободи інших жителів Криму, тому, морально підтримати його - це наш обов’язок», - заявляють організатори акції.

За словами активістів, суть акції проста. Досить вибрати фотографію з краєвидами Криму та розмістити її у Facebook, Vkontakte, чи Instagram разом з побажаннями та хеш-тегом #freeKolchenko. Всі привітання будуть роздруковані активістами перед його Днем народження та— передані Олександру в Лефортово.

Також, можна відправити листівку самостійно за адресою: 11120, Россия, Москва, Лефортовский Вал, дом 5, п/я 201, Кольченко Александру Александровичу, 1989 г.р.

Контакти:

+38 (050) 3348780 - Максим Буткевич, Центр “Соціальна дія” проект «Без кордонів».

+38 (063) 2801893 - Олександра Романцова, Центр Громадянських Свобод, Євромайдан SOS.

 Довідка:

Олександр Кольченко - екологічний громадський активіст. З 2007 року - активний учасник антифашистського руху. Брав участь у акціях і громадських кампаніях на захист навколишнього середовища та прав найманих працівників.

Коли російські війська почали захоплення адміністративних будівель, Олександр брав участь у протестах проти військового вторгнення Росії: ходив на мітинги, чергував біля українських військових частин.

16 травня Олександр був затриманий представниками російських спецслужб 16 травня в центрі Сімферополя, де він йшов разом зі своїми друзями. Приблизно 20 травня його, Олега Сенцова і ще двох затриманих етапували в СІЗО «Лефортово» м Москва. У Федеральній службі безпеки Росії заявили, що затримані є «членами диверсійно-терористичної групи (ДТГ)« Правий сектор». За версією слідства, основною метою діяльності групи, до якої входили Сенцов і Кольченко, було вчинення диверсійно-терористичних актів у містах Сімферополь, Ялта та Севастополь, а в подальшому - знищення низки об’єктів життєдіяльності (залізничних мостів, ліній електропередач). Олег Сенцов і Олександр Кольченко, як і їхні адвокати, вважають звинувачення абсурдними і політично мотивованими.

Ініціативна група «Комітет солідарності» - київське об’єднання активістів, яке надає допомогу політичним в’язням Олегу Сенцову і Олександру Кольченку, які утримуються в СІЗО «Лефортофо» у Москві. Ініціативна група створена в травні 2014 року. До складу «Комітету солідарності» входять представники організацій: Восток SOS, Центр Громадянських Свобод, громадська ініціатива “Євромайдан SOS”, Центр “Соціальна дія” проект «Без кордонів», кримський правозахисний центр «Дія», Українська Гельсінська спілка з прав людини , Кримська польова місія з прав людини та ін.

Анонс кампанії у Facebook:

Анонс кампанії у VK:

Інтерв’ю з Олександром Кольченко: http://life.pravda.com.ua/person/2014/11/13/183786/

Контакти

  • +38 (050) 3348780 - Максим Буткевич
  • Центр “Соціальна дія” проект «Без кордонів»
  • +38 (063) 2801893 - Олександра Романцова
  • Центр Громадянських Свобод
  • Євромайдан SOS
  • http://goo.gl/3epksS

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.