bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Cудове засідання у справі проти Семенівської міської ради через відмову в наданні Генерального плану
17.06.2014

18 червня 2014 року у приміщенні Деснянського районного суду м. Чернігова відбудеться судове засідання у справі проти Семенівської міської ради.

Суд відбувається із ініціативи Чернігівського громадського комітету з захисту прав людини, який подав позов до органу місцевого самоврядування. Причина позову - відмова міської ради надати Генеральний план міста для ознайомлення. Правозахисники вважають відмову протиправною та необґрунтованою та вимагають від міської ради оприлюднити головний містобудівний документ.

Розгляд справи відбудеться Деснянський районний суді м. Чернігова (вул. Київська, 23, м.Чернгів, 14005) 18 червня 2014 року о 14.00. Суддя Ірина Литвиненко.

«Семенівська міська рада відмовила нам у доступі до Генплану без всяких обґрунтованих пояснень, зазначивши, що інформація є службовою. При цьому чиновники зухвало послалися на Закон України «Про доступ до публічної інформації». Натомість, саме цим законом доступ громадян до суспільнозначимої інформації має бути абсолютно безперешкодним. Нам просто не залишилось іншого виходу, як оскаржити таку нахабність міськради у суді», -зазначає Віктор Тарасов, керівник Чернігівського громадського комітету захисту прав людини.

 

З відповідями міської ради щодо доступності Генерального плану міста Семенівка Чернігівської області можна ознайомитись тут.

 

***

Описувана діяльність здійснюється Східноукраїнським центром громадських ініціатив спільно із Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини у рамках проекту «Через моніторинг та адвокацію – до законних судових рішень у справах щодо доступу до публічної інформації»за підтримки Програми розвитку ООН (ПРООН) та Міністерства закордонних справ Данії та підтримується ініціативою «Відкрите Врядування: тестування інструментів впливу на владу».

Контакти:

Східноукраїнський центр громадських ініціатив

https://www.facebook.com/totalaction.org.ua

e-mail: [email protected]

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.