bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Зустріч із Гертою Даублер–Гмелін, колишнім міністром юстиції ФРН
04.10.2013

 В рамках молодіжного дискусійного клубу «Відкрий світ»

відбудеться зустріч молодих професіоналів та експертів із 

колишнім міністром юстиції Федеративної Республіки Німеччини

Гертою Даублер–Гмелін

на тему: «Людський вимір в глобальній безпеці» 

Фонд Арсенія Яценюка “Відкрий Україну” у партнерстві із Регіональним Представництвом Фонду Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі ініціює неформальну зустріч для молодих експертів та професіоналів, студентів, аспірантів та громадських активістів із Гертою Даублер–Гмелін, колишнім міністром юстиції ФРН.  зустріч  відбудеться 10 жовтня 2013 року в Києві о 18:30 (початок реєстрації о 18.00) для обговорення проблеми «людського виміру» в глобальній безпеці».

Що таке “людський вимір”? Яке місце людини в глобальній безпеці? Яка роль людини у побудові глобальної безпеки? Відповіді на ці та інші питання ви зможете дізнатися під час зустрічі із пані Гертою Деублер - Гмелін

Герта Дейблер-Гмелін, колишній німецький міністр юстиції. Вона вивчала історію, економіку, право та політичні науки в Тюбінгені та Берліні. З 1974 року вона працювала адвокатом, спочатку в Штутгарті, а потім у Берліні.

З 1992 року читає лекції із правознавства у Вільному університеті Берліна, де згодом стала почесним професором в 1995 році. Вона приєдналася до німецької соціал-демократичної партії (СДПН) у 1965 році і стала членом Бундестагу в 1972 році. Пані Дейблер - Гмелін провела кілька кампаній партії в 1980-х і 1990-х років, будучи заступником голови партії з 1988-1997 рр.. З 1994-98, вона була головою робочої групи “Rechtspolitik” і  радником з правових питань парламентської групи СДПН. У 1993 році СПД призначив її віце-президентом Федерального конституційного суду, але після блокування консервативними парламентськими групами призначення її на посаду протягом дев’яти місяців як “занадто політизовану”, вона відмовилася від цієї кар’єри  на користь Ютти Лімбах. З 1998 - 2002  вона обіймала посаду міністра юстиції в першому кабінеті Герхарда Шредера, де вела низку спірних проектів реформ, таких як реформа законодавства з питань німецького громадянства, введення одностатевих цивільних союзів, та змін Німецького цивільного кодексу, найбільш значних з моменту його створення в 1900 році. З 2002 по 2005 пані Дейблер - Гмелін була головою Комітету Бундестагу з питань захисту споживачів і сільського господарства, а з 2005 року вона є головою комітету з прав людини та гуманітарної допомоги. У жовтні 2011 року – стала членом Європейської Комісії Групи експертів високого рівня з питань свободи ЗМІ.

Робоча мова зустрічі – англійська.

 Місце проведення - готель  Рівєра, 7 поверх, вул. Сагайдачного, 15.

 Для участі у зустрічі необхідно заповнити форму реєстрації та надіслати її до 10 жовтня 2013 року.

 Попередня реєстрація обов’язкова. Кількість місць обмежена.

ДЛЯ ІНФОРМАЦІЇ:

Дискусійний клуб «Відкрий світ» – це освітній проект Фонду Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» для соціально-активної молоді. Його мета – виховання нового покоління відповідальних лідерів. Кожен місяць Фонд ініціює лекції з відомими експертами, політичними та громадськими діячами для обговорення шляхів ефективних рішень соціальних проблем в Україні і світі.

Контакти

  • 220-18-40

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.