bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Києві обговорять реформування приймальників-розподільників
15.09.2013

20 вересня 2013 року з 10.00 до 13.00 в Києві (у конференц-залі Альфа, готелю ІБІС, бул. Тараса Шевченка, 25) відбудеться круглий стіл: «Впровадження Конвенції ООН про права дитини: реформування приймальників-розподільників для дітей». Захід організовують Коаліція громадських організацій «Права дитини в Україні» спільно з Управлінням кримінальної міліції у справах дітей за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та Міжнародної організації Save the Children International.

Під час круглого столу буде презентовано результати громадського моніторингу «Дотримання прав дитини в приймальниках розподільниках для дітей органів внутрішніх справ».

Учасники обговорять такі питання:

  • реформування приймальників-розподільників для дітей,
  • використання технічної бази приймальників для роботи з дітьми в конфлікті з законом (потреби, потрібні ресурси та програми, існуючі можливості),
  • організація роботи з іншими дітьми, які потрапляють до приймальників-розподільників (діти без супроводу з країн СНД, діти, які не мають відповідної віку освіти, та діти втікачі).

До участі запрошені представники Верховної Ради України, відповідальних міністерств, Генеральної прокуратури, Верховного суду, місцевих органів влади, релігійних громад, інших державних та громадських організацій.

У системі МВС функціонують 16 приймальників-розподільників для дітей, призначені для  тимчасового тримання дітей  віком  від  11 років, та з них 3 транзитні приймальники-розподільники для дітей (далі – ПРД), в яких крім інших дітей є діти без супроводу з країн СНД віком від 3 років, які їдуть або повертаються до країни постійного проживання згідно Ратифікованої Угоди про перевезення дітей до країни постійного проживання від 2002 р. (так звана Кишинівська угода).

Станом на 10 вересня приймальники-розподільники для дітей працюють у таких регіонах: Автономній Республіці Крим (м. Сімферополь), м. Києві, Вінницькі обл., Донецькій обл., Дніпропетровській обл., Запорізькій обл., Житомирській обл., Луганській обл., Львівській обл., Миколаївській обл., Одеській обл., Полтавській обл., Харківській обл. та Херсонській обл..

Коаліцію «Права дитини в Україні» складають 12 організацій:Всеукраїнська громадська організація «Жіночий консорціум України», Всеукраїнська Фундація «Захист Прав Дітей», Молодіжна громадська організація “М’АРТ” (Молодіжна АльтеРнаТива), Харківський інститут соціальних досліджень, Харківська обласна фундація «Громадська Альтернатива», Правозахисний центр «Поступ»(м. Луганськ), Дитяча екологічна громадська організація «Флора» (м. Кіровоград), Асоціація молодих професіоналів «Клас» (м. Харків), Міжнародна благодійна організація “Партнерство “Кожній дитині”, Благодійний фонд «Рокада», Сумська обласна молодіжна «Ґендерна агенція консультацій та інформації», Представництво ХІАС в Україні

*  *  *

Моніторинг був здійснений в рамках проекту «Моніторинг дотримання прав дитини в діяльності приймальників-розподільників для дітей системи органів внутрішніх справ України».

Проект впроваджується Коаліцією «Права дитини в Україні» за підтримки Програми Верховенство права Міжнародного фонду “Відродження” та Міжнародної організації
Save the Children.

Метою проекту є гарантування дотримання прав дитини в приймальниках-розподільниках для дітей системи органів внутрішніх справ України та вивчення можливості реформування закладів з метою забезпечення прав дитини, яка перебуває в ситуації конфлікту з законом.

Контакти

  • Контактна особа: Оксана Москаленко
  • телефон: (066) 444-05-11
  • (044) 234-64-05
  • електронна пошта: [email protected].

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.