bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Жителі Приазов’я вийдуть на мітинг на підтримку Олександра Федоровича
15.08.2013

15 серпня 2013 о 10-00 в селі Безіменному Новоазовського району Донецької області відбудеться мітинг на підтримку жителя Приазов’я Олександра Федоровича, єдиної людини, яка вижила у трагедії в Азовському морі 17 липня.

Тоді в результаті зіткнення катера Прикордонної служби Російської Федерації з українським маломірним судном загинуло четверо громадян України - мешканців прибережних сіл Самсонове та Безіменне.

Учасники мітингу мають намір звернутися до керівництва Росії з вимогою закрити сфабриковану проти Федоровича кримінальну справу і відпустити його на Батьківщину.

«Ми також маємо намір зажадати від правоохоронних органів провести об’єктивне розслідування за фактом загибелі чотирьох жителів Новоазовського району під час трагедії в Азовському морі 17 липня 2013 і залучити до справедливої відповідальності винних», - повідомив житель Безіменного Леонід Ханас.

«Ми не можемо залишатися байдужими до того, що в цій страшній трагедії загинули наші хлопці, а єдиного, хто вижив з них сьогодні намагаються огульно звинуватити мало не у всіх смертних гріхах», - каже Ханас.

Сам же мітинг буде підкреслено аполітичним. «Ми не збираємося виступати ні під чиїми партійними прапорами і розігрувати політичну карту. Просто наші земляки переживають шок від цієї трагедії, і у багатьох накипіло на душі», - зазначає він.

На сьогодні ініціатори заходу вже повідомили сільську раду про його проведення.

Як повідомляла 9 серпня прес-служба Міністерства юстиції, Олена Лукаш нагадує, що між Україною і Росією не укладено угоду про делімітацію морського кордону Азовського моря із зазначенням координат її проходження. Виняткова економічна зона і континентальний шельф РФ в Азовському морі також не визначені, оскільки відсутні україно-російські договори розмежування сфер економічного впливу країн в Азовському морі.

Інцидент необхідно розглядати як такий, що виник не в межах територіального моря Російської Федерації та адміністративних межах прикордонного контролю Росії, тобто не на території Російської Федерації. І, як наслідок, факти здійснення кримінально караного вчинку на території Російської Федерації відсутні”, - зазначає український міністр.

Після зіткнення Олександр Федорович потрапив до лікарні в Єйську (Краснодарський край, Росія), звідки його згодом виписали. Зараз пан Федорович на кошти, зібрані родиною, перебуває в Росії на підписці про невиїзд. Олександра Федоровича звинувачують за ч.3 ст. 256 КК Росії - незаконний вилов водних природних ресурсів групою осіб за попередньою змовою.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.