bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Незабаром курс “Уроки для сталого розвитку” зможуть вивчати 1-2 класи та дошкільнята
05.08.2013

Творча група авторів міжнародного проекту “Освіта для сталого розвитку в дії” завершують роботу над експериментальним посібниками для 1-2 класів, а також для вихователів дитячих садків.

Розроблена для наймолодшої вікової аудиторії програма у рамках курсу “Уроки для сталого розвитку” є унікальною українською освітньою ініціативою та не має аналогів у світі. Над посібниками працює близько 12 авторів.

Загальноосвітні заклади Миколаївської області вже у вересні зможуть першими апробувати посібник для 1-2 класу, що отримав назву “Школа друзів планети”.

Яку назву матиме посібник для наймолодших та який із дитсадків України першим навчатиме дошкільнят сталому стилю життя, команда проекту наразі не розголошує.

Нагадуємо, що для шкільного курсу за вибором “Уроки для сталого розвитку” група авторів проекту розробили методічні матеріали для 3-4, 8, а також 9 (10) класів. В Україні курс викладається вже близько шести років. Наразі ним охоплено понад 500 шкіл в 14 регіонах.

Посібники школам, що береть участь у проекті, надаються безкоштовно. Крім того, усі матеріали курсу розміщені у вільному доступі на сайті проекту esd.org.ua у рубриці “Посібники та програми”.

Додатково

У березні 2013 року в Україні стартував другий етап міжнародного освітнього проекту “Освіта для сталого розвитку в дії”, що реалізується партнерами - Благодійною організацією “Вчителі за демократію і партнерство” (Україна) і “Глобальний план дій” (Швеція) за підтримки Агенції з питань міжнародного розвитку SIDA (Міністерство закордонних справ Швеції). Другий етап розраховано на три роки. Перший тривав упродовж 2010-2012 років.

Основною метою першого етапу  проекту стало ознайомлення вчителів України з досвідом, методологією та технологіями навчання учнів умінню будувати власне життя та життя місцевої громади із урахуванням потреб сталого розвитку.

Керівниками проекту була розроблена спеціальна шкільна програма “Уроки для сталого розвитку” для учнів 3-9(10) класів у форматі курсів за вибором, факультативів, гурткових, клубних й інших форм позакласних занять.

На першому етапі програмою було охоплено більш як 50 тисяч учнів по всій Україні, а разом з ними – опосередковано - близько 100 тисяч їхніх батьків, членів родин і друзів.

Наразі наочними результатами проекту стали збережені ресурси: за нашими підрахунками, після освоєння курсу “Уроки для сталого розвитку” учасники програми  суттєво скоротили споживання води та електроенергії  – на 10-12%, а також значно зменшили обсяги твердих побутових відходів – на 12-15%.

Другий етап проекту передбачає реалізацію шкільної програми «Уроки для сталого розвитку» у вже долучених до проекту областях - Донецькій, Житомирській, Київській (м. Біла Церква), Миколаївській, Тернопільській, Харківській та Черкаській. Крім того, програма поширюватиметься ще у 8-ми областях нашої держави – Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій, Івано-Франківській, Львівській, Луганській, Рівненській та Хмельницькій.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.