bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Фестивальне літо 2013: підбірка найцікавішого
14.06.2013

Літо вже прийшло, а Ви досі не знаєте куди податися і що зробити? Тоді спеціально для Вас підбірка найцікавіших фестивалів літа 2013 в Україні. Долучайтесь до фестивального руху і проводьте літо з користю та задоволенням!

Запали столицю з Київським Фестивалем Вогню

14 червня о 20:00 на Вас чекають: вогняні інсталяції, виступи сольних виконавців на пантонній сцені, піротехнічне шоу на воді, масовий вогняний перфоманс;

Місце проведення: Русанівський канал, бульвар Давидова, 1. Вхід вільний.

15 червня 17-00:  виступи артистів Циркового Жанру, фаербаттли, показові майстер-класи та виступи Шкіл Вогню і Шкіл Барабанів. Також Ви зможете придбати сувенірну продукцію, різноманітний цирковий і вогненний реквізит, підкріпитися їжею і напоями на території фестивалю. 23:00 – Унікальне шоу на вогняному органі від Сера Генрі Хота.

Місце проведення:  Печерський Ландшафтний парк “Співоче Поле”. Вхід 25 грн (на територію Співочого Поля).

Детальніше...

Ніч в Луцькому замку

У цьому році у замку князя Любарта вже всьоме пройде інтеркультурна феєрія під назвою «Ніч в Луцькому замку». Фестиваль перенесе Вас в атмосферу середньовіччя захоплюючою програмою: театралізовані екскурсії, кіно під відкритим небом, лицарські бої, «живі скульптури», презентація напоїв та страв за старовинними рецептами та концертна програма не залишать нікого байдужим.

Де, коли? Луцький замок, ніч з 29 на 30 червня, 21:00.

Детальніше...

Свято Холі в Києві

Напевно, кожен хоча б раз в житті чув про це свято, або бачив неймовірні фото, на яких люди кидаються яскравими фарбами та водою і радіють життю. Цього року Індія завітає до нас – 30 червня у Києві відбудеться індійське свято радості та фарб Холі, на якому усі бажаючі зможуть покидатися фарбами, пообливатися водою, зробити розпис махенді чи боді-арт, придбати сувенірну атрибутику та спробувати свої сили в індійських танцях на майстер-класах. Експрес Київ-Індія відправлятиметься 30 червня о 12:00 з Парку Дружби народів (на території парку «X-park»), а о 19:00 розпочнеться концерт. Приходьте!

Детальніше...

Етно- та музичні фестивалі

Підкамінь

Існують легенди, що невідомий богатир приніс із гір скелю та поставив її на місці, де буде заснована фортеця для захисту від ворожих набігів. За іншими переказами, цей камінь пов‘язаний з іменем Олекси Довбуша. Може то правда, може й ні, але точно одне – цього року етно-фестиваль Підкамінь знову порадує любителів української музики. Цього року на фестивалі Підкамінь виступлять гурти «ROCK-H», «КОРАЛЛІ» та колишній учасник гурту «Гайдамаки» Руслан Трочинський разом із гуртом «Свята Ватра».

Де, коли? Місце незмінне – с. Підкамінь, Бродівський район, Львівська область. Слухайте українське 19-21 липня 2013 року.

Детальніше...

 


Країна Мрій

6 та 7 липня 2013 року на Співочому полі у Києві збереться громада однодумців, аби долучитись до найбільшого етнічного фестивалю України - «Країни Мрій», який цього року святкуватиме свій десятий День народження.

На фестивальних сценах знов пануватиме яскраве різноманіття етнічної музики. Алея майстрів, Дитяча галявина, Майстерня народних танців, подіум під відкритим небом «Етно-Fashion», Козацькі Розваги, Літературна сцена, книжковий ярмарок, а також численні зустрічі з новими та старими друзями подарують вам силу-силенну незабутніх вражень та спогадів.

Де, коли? 6 та 7 липня 2013 року, Співоче полі, місто Київ.

Детальніше...

Арт-поле. ЗВУКИ/ДІЇ В ПРОСТОРІ

П’ять днів. Чотири сцени. Триста учасників з понад десяти країн. На кожній з чотирьох фестивальних сцен — етнічно-екологічно-дністровій, казково-театральній, вільно-експериментальній та великій world music — будуть максимально широко представлені проекти, що виникають і розвиваються в українській альтернативній культурі, а також гурти з інших країн.

Радуватимуть гурти: фінські хлопці Faarao Pirttikangas та тріо Mavigiz зі Стамбула; Гич Оркестр та Гудаки Village Band; вокаліст Transglobal Underground, Перкалаба та багато інших.

Де, коли?

Уніж, Городенківський р-н, Івано-Франківська обл. 10–14 липня.

Детальніше...

Захід

Міжнародний фестиваль ЗАХІД 2013 збере найкращі українські, білоруські, російські, молдовські, австрійські гурти. Незмінною залишається основна ідея підтримки українського мистецтва та культури. Цього року слухатимемо: Rocky Leon – Ляпис Трубецкой – Воплі Відоплясова – Скрябін – SunSay – O.Torvald – Бумбокс – Zdob Si Zdub – Кожаный Олень - Сергій Жадан та Собаки в Космосі – Noize MC – Крихітка

Де, коли? 16-18 серпня 2013. Родатичі, Львівська область, Сонячна Галявина.

Детальніше...

100 пудівка

Вперше. В ново відбудованому селі. Етноекофестиваль. Такого формату Ви точно ніколи не бачили. Музика, танці, майстер-класи, гральний та кіно майданчик, поезія біля вогню, нічний театр, квести, прокат велосипедів – і це ще далеко не все! Для Вас виступатимуть: Антитіла, Вертеп, Маса причин, Epolets, ТЕЯРЕМ та багато інших.

Де, коли? Етноекосело 100 пудівка, Дніпропетровська область, 5-7 липня.

Більш детальна інформація очікується

Особливої уваги заслуговують смачні кулінарні фестивалі – Голубців, Тушкованого Півня та Коропа.

Про Голубці. У селі Четфалва Закарпатської області 6 липня 2013 року відбудеться кулінарне свято, головними героями якого стануть голубці. Окрім радості для шлунку, влаштовуємо радість для ока – головною прикрасою села Четфалва на березі Тиси є готична церква з дерев’яною дзвіницею XIV-XVII століть.

Детальніше... 

Про Півня. 30 червня 2013 року в закарпатському селі Косонь відбудеться другий косонський фестиваль тушкованого півня, що проводиться з метою розвитку зеленого туризму, популяризації народної творчості, знайомства з колоритом місцевого населення і звісно ж приготування й дегустація страв, місцевих вин. Окрім цього на фестивалі відбуватимуться фольклорні виставки, каруселі, луна-парки та багато чого іншого. 

Детальніше...

Про Коропа. 21 липня в селі Коропець Монастирського району Тернопільської області на площі перед палацом графа Бадени відбудеться «Короп-Фест 2013», присвячений почесному жителю села – Коропу Річковому! В програмі: дегустації сотні страв з коропом в складі, майстер-класи по приготуванню місцевих делікатесів – вареників з коропом та карпа маринованого, рибалка, екскурсії, майстерні місцевих ремесел та концертна програма. 

Детальніше...

Над підбіркою працювала: Аліна Кобенко
Фото із відкритих джерел

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.