bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громадам міст сходу України дадуть гроші для створення «Міста своїми руками»
30.04.2013

У березні 2013 року Спілка громадських організацій «Фундація Локальних Ініціатив Донеччини» (СГО «ФЛІД»), ТОВ ДТЕК та місцева влада в партнерстві розпочали новий соціальний проект. Головна мета Проекту - сприяння розвитку громадської активності та підтримка ініціатив, спрямованих на вирішення місцевих проблем. Для цього будуть проведені відкриті Конкурси міні-грантів «Місто своїми руками» для громадських організацій та ініціативних груп громадян.

Серед основних завдань СГО «ФЛІД» є залучення членів територіальних громад до активної участі в суспільному житті. З 2006 року Спілка громадських організацій «ФЛІД» працює в цьому напрямку. В той же час, місія компанії ДТЕК базується на процвітанні суспільства, яке можливе тільки завдяки якісній співпраці між різними секторами – громадськістю, владою та бізнесом. Саме тому компанія робить ставку на розвиток ідей ініціативних людей в громадах та інвестує в Проект близько 1,5 млн.грн., а СГО «ФЛІД» виступає адміністратором Конкурсу.

Проект буде реалізовано в 13 містах присутності ДТЕК: Курахове, Зугрес, Кіровське, Добропілля, Моспіно (Донецька область), Енергодар (Запорізька область), Зеленодольск, Павлоград, Першотравенськ, Тернівка (Дніпропетровська область), Щастя, Свердловськ, Ровеньки (Луганська область).

У квітні вже відбулась перша установча Конференція представників Організаційних комітетів Конкурсу з кожного міста-учасника Проекту. Під час цього заходу було закладено фундамент для ефективної роботи.

Конкурс міні-грантів у громадах стартує в травні. Оцінювати проекти будуть Конкурсні комісії, що створюються в кожному місті. До складу комісій увійдуть представники місцевої громади, фахівці підприємств і організацій, лідери громадської думки в містах. Визначення переможців відбудеться в липні, а реалізацію проектів планується завершити до листопада.

На прикладі виконання міні-проектів у містах буде продемонстрований суспільний ефект від об’єднання зусиль, спільної роботи та співпраці ініціативних груп громадян, громадських організацій, органів місцевого самоврядування та бізнесу.

Контакти: Світлана Ткаченко, +38 066 666 39 14, [email protected]

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.