bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Харкові відкриється виставка про УПА
15.09.2008

16 вересня о 12:00 у  Харкові у приміщення Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України (пр.Московський, 75) відбудеться виставка, яка є спільним проектом Служби безпеки України та Центру досліджень визвольного руху за сприяння Українського інституту національної пам'яті.

Виставку розроблено на основі матеріалів Галузевого державного архіву СБУ та архіву Центру досліджень визвольного руху з метою подати цілісну картину зародження та функціонування УПА, її цілей та методів боротьби за українську державність.

В експозиції представлено понад півтисячі фотографій, документи з радянських та німецьких архівних джерел, внутрішні документи Організації Українських Націоналістів та УПА. Унікальність фотовиставки у тому, що в ній демонструються фотокартки і документи, які протягом кількох десятиліть приховувались в архівах НКВД-КГБ, і які є переконливим і промовистим джерелом об'єктивної інформації про УПА.

Авторами виставки є співробітники Центру досліджень визвольного руху (Львів, www.cdvr.org.ua, www.upa.in.ua ). Як своєрідний пересувний музей вона є інформаційною, а не пропагандистською акцією. Неупередженість та об'єктивність представлення матеріалів допоможуть відвідувачам виставки зробити власні висновки про цю складну сторінку історії України.

Виставка працюватиме щодня впродовж 15-26 вересня з 10.00 до 18.00.
Вхід вільний.

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.