bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У міжнародний день філософії Черкаська молодь пропагуватиме толерантність та недискримінацію
21.11.2012

Традиційно черкасці відзначать День толерантності пронесенням центральною вулицею міста «Полотна Миру». Довжилезне панно зшите руками молоді з тисяч клаптиків тканини з своєрідним баченням толерантності на кожному відрізку щороку доповнюється новими лоскутками. Цього року воно сягне понад 50 метрів. Всі охочі зможуть долучити до щорічної акції 22 листопада 2012 року о 14.30 на Театральній площі міста.

толерантність

Молодь пронесе Полотно Миру до площі «Дружба народів», де відбудеться велика кількість конкурсів, масовок, пізнавально-розважальних ігор та нагородження авторів кращих цьогорічних лоскутків Полотна миру серед Черкаських школярів. Кульмінацією заходу стане гігантське серце толерантності із запалених свічок. Очевидців та активних учасників акції чекає заряд позитиву, призи та істинне усвідомлення поняття «Толерантність». Ті, хто не встигли доєднатися до цього символу взаємоповаги та антидискримінації, зможуть зобразити власне розуміння толерантності на повітряних кульках. Гарні повітряні символи доведеться пустити в небо, а негативні – будуть проколені голками.

Вулична акція відбудеться символічно у Міжнародний день філософії, оскільки у день Толерантності 16 листопада частини полотна були представлені у школах міста.

Ініціатори цьогорічної акції, Черкаський обласний молодіжний ресурсний центр та Черкаська обласна благодійна фундація «Паритет», цією акцією прагнуть популяризувати серед Черкащан недопустимість дискримінації, примноження та закріплення мови миру та толерантності, протидіяти поширенню ксенофобії, ворожнечі та нетерпимості.

Співорганізаторами заходу є Управління у справах сім’ї молоді та спорту Черкаської ОДА, Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаського міськвиконкому, студенти інституту педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва ЧНУ ім. Б. Хмельницького, Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнська жіноча єврейська організація «Проект Кешер».

Акція підготовлена в рамках інформаційно-просвітницької кампанії «Антидискримінаційна дія», спільної ініціативи Коаліції з протидії дискримінації в Україні за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та  координації Вінницької ГО «Інформаційно-просвітницький центр «ВІСЬ».

Довідково:

Толерантність – у загальному значенні здатність приймати щось, не схвалюючи це. На індивідуальному рівні – це здатність сприймати без агресії думки, які відрізняються від власних, а також – особливості поведінки та способу життя інших. 

Передусім толерантність означає доброзичливе та терпиме ставлення до чогось. Основою толерантності є відкритість думки та спілкування, особиста свобода індивіда та поцінування прав та свобод людини. Толерантність означає активну позицію людини, а не пасивно-терпиме ставлення до навколишніх подій, тобто толерантна людина не повинна бути терпима до всього, наприклад до порушення прав людини чи маніпуляцій та спекуляцій. Те що порушує загальнолюдську мораль не повинно сприйматись толерантно.

Контакти

  • Сергій Слинько
  • Черкаський обласний молодіжний ресурсний центр, Черкаська обласна благодійна фундація ”Паритет”
  • [email protected]
  • (0472)36-00-59
  • 0938633688
  • 0674731152
  • 0665011931
  • http://www.mrc.ck.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.