bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Молодіжний Форум розмаїття в Луганську
01.10.2012

2 жовтня 2012 року в Луганську відбудеться Перший молодіжний Форум Розмаїття «Особливі виборці: голоси меншин у виборчій кампанії 2012-го року». Представники національних меншин, неформальна молодь та ЛГБТ-спільнота обговорять, хто з парламентаріїв зможе почути думку людей, яких прийнято не помічати.

Молодіжний Форум Розмаїття – це реакція на безвідповідальність народних обранців та дискримінаційні заклики, що все частіше лунають з передвиборчих трибун в Україні. У сучасному суспільстві саме ставлення політиків до виборців, що належать до меншин,врахування їхніх особливих потреб, повага до прав людини є важливою рисою демократії.

Саме тому представники різноманітних етносів та неформальна молодь, сексуальні меншини, журналісти та громадські активісти, політичні аналітики та пересічні чиновники зберуться разом у приміщенні арт-центру «Донбасс» для обговорення ролі особливих виборців у наступних парламентських перегонах. Організатором Молодіжного Форуму у Луганську є Літературне угруповання «СТАН», що спрямувало свої сили на вирішення соціальних проблем українського суспільства.

«Мислити глобально, діяти локально — це принцип, якого дотримується «СТАН» у своїй діяльності. Одне з наших головних завдань – пов’язати місцевий луганський контекст із глобальними європейськими процесами, адже реальна євроінтеграція народжується не в кабінетах бюрократів, а в ході міжкультурного діалогу», - пояснює важливість проведення Молодіжного Форуму Розмаїття голова правління ЛГ «СТАН», поет Ярослав Мінкін.

«Велике занепокоєння викликає той факт, що більшість українських політиків орієнтується у своїй агітації на консервативні, ба, навіть, реакційні ідеали. Формально декларуючи прихильність до європейського вибору, політики водночас залюбки використовують у своїй політичний практиці ксенофобські гасла, не цураються шовіністичних та гомофобських заяв. Розпалюючи примітивні інстинкти, апелюючи до забобонів та негативних стереотипів, українські політики вносять до суспільства ворожнечу, створюють образи ворога та поширюють ілюзію можливості вирішення складних питань «простим» шляхом політичного насильства. На виявлення та здолання цих негативних явищ спрямований наш проект», - говорить експерт Молодіжного Форуму Розмаїття, публіцист та письменник Костянтин Скоркін.

Проект «Особливі виборці: голоси меншин у парламентській виборчій кампанії-2012» – ініціатива Молодіжного інноваційного центру «Медіа-М» за фінансової підтримки Європейського Союзу. Цей проект реалізовується у партнерств із шістьма громадськими організаціями України.

Мета проекту - представити громадськості голоси вразливих соціальних груп та меншин під час передвиборчої кампанії, привернути увагу суспільства, місцевих громад, політиків до їхніх проблем та інтересів, а також самого факту їхнього існування.

Проект полягає у проведенні Форумів розмаїття за участі різних меншин та вразливих груп в різних областях України, створення інформаційних матеріалів, проведення кампаній соціальної реклами, а також підготовки та видання аудіо-довідника «Вибори-2012: голоси партій». В рамках проекту Форуми розмаїття відбудуться  у Черкасах, Луганську, Білогірську (АР Крим), Ужгороді, Донецьку та Бердичеві (Житомирська область).

Місце та час проведення: 2 жовтня 2012 року, 12.00, арт-центр «Донбасс», вул.Леніна 48, Луганськ

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.