bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Львові відбудуться дебати щодо якості виборчого законодавства
01.11.2011

2 листопада Львівське представництво Громадянської мережі ОПОРА за участі Консорціуму виборчих ініціатив організовує міжрегіональні дебати на тему: «Чи дозволить новий законопроект «Про вибори народних депутатів України» якісно та чесно організувати вибори до парламенту?».

Учасниками заходу стануть експерти, політики та журналісти західноукраїнських регіонів, а також користувачі мережі Інтернет, які зможуть переглянути он-лайн трансляцію дебатів на сайтах www.elect.in.ua та www.opora.org.ua, прокоментувати тези спікерів, поставити їм запитання через смс чи twitter. Для того, щоб прокоментувати подію в twitter, потрібно скористатися хештегом #vr2012. Усі коментарі будуть доступні присутнім на львівських дебатах учасникам через показ їх на великому екрані та користувачам мережі Інтернет на вище зазначених веб-порталах.

Під час дебатів експерти диспутуватимуть щодо наступних тем:

  • Яка виборча система найбільше відповідає потребам сучасного суспільства?
  • Висновки та зауваження Венеціанської комісії та ОБСЄ щодо законопроекту «Про вибори народних депутатів України».
  • Принципи формування виборчих комісій та територіальної організації виборів.

Свої коментарі та СМС потрібно буде надіслати на номер - (067) 444 1360! Також Ви матимете можливість залишити свій коментар на сторінці блогу. За результатами обговрення всім учасникам пропонується підтримати найбільш обгрунтовану позицію. Для того, щоб взяти участь в голосуванні, потрібно відповісти на питання №1, №2, №3 (див. нижче) - обрати варіант відповіді, наприклад А1, і надіслати на номер (067) 444 1360! Для голосування необхідно використовувати виключно коди відповідей запропоновані нижче, бажана мова набору – англійська! Питання для голосувань та варіанти відповідей.

Голосування №1. Яка виборча система найбільш адекватно забезпечить потреби громадян у представленні інтересів виборців у Верховній Раді України нового скликання?

Варіанти відповіді:

  • А1 – змішана пропорційно-мажоритарна виборча система з закритими голосуванням за закриті партійні списки у загальноукраїнському багатомандатному окрузі та конкретних кандидатів у одномандатних мажоритарних округах.
  • А2 – пропорційна система з відкритими регіональними списками.

Голосування №2. Чи повинні парламентські партії/фракції мати преференції під час формування окружних та дільничних виборчих комісій?

Варіанти відповіді:

  • В1 – так,
  • В2 – ні.

Голосування №3. Протягом якого часу повинні бути сформовані територіальні виборчі округи?

Варіанти відповіді:

  • С1 – заздалегідь – не пізніше ніж за рік до початку виборчої кампанії,
  • С2 – напередодні офіційного старту кампанії.

Захід у Львові відбудеться за адресою: вул. Матейка 6 (конференц-зал «Панорама», що у готелі «Дністер» (9 поверх). Тривалість події: 11:00 - 14:00.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.