bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громадські ради при Донецькій та Івано-Франківській ОДА стали партнерами
23.08.2011

Основною метою поїздки був обмін досвідом та налагодження партнерства щодо поглиблення дружніх, ділових та професійних відносин між Громадськими радами та громадськістю двох регіонів.

Робочий візит був здійснений в рамках міжрегіональної Угоди про співробітництво у торгівельній, економічній, науково-технічній, гуманітарній, культурній та інших сферах між Донеччиною та Івано-Франківщиною.

Під час поїздки члени Громадської ради при Донецькій ОДА мали можливість зустрітись з головою Івано-Франківської ОДА Вишиванюком М.В., головами Богородчанської, Верховинської та Коломийської райдержадміністрацій та Громадськими радами при цих органах виконавчої влади, представниками органів місцевого самоврядування м. Яремче.

Під час розширеної наради Президії Громадської ради при Івано-Франківській ОДА з присутністю заступників голів облдержадміністрації та обласної ради представники Донеччини презентували свою діяльність.

Кіпень В.П., голова Громадської ради при ДонОДА, доповів присутнім про принципи роботи, структуру, окремі результати, проблеми та підходи до їх вирішення, напрацьовані в Громадській раді з Донеччини. Бондаренко С.В. як прес-секретар, поділився інструментами та результатами інформаційної діяльності Громадської ради. Редько В.В., голова постійної комісії з питань міжнародних зв’язків та євроінтеграції - про роботу постійних комісій та взаємодію їх з громадськими організаціями.

if_2.jpg (500×375)

Крім того, члени Громадської ради при Донецькій ОДА змогли особисто ознайомитись із життям, історією та культурною спадщиною громад Коломиї, Верховини, взяти участь у конференції, присвяченій 20-ти річчю Незалежності України, відвідати видатні місця Франківщини (Музей С.Бандери в с. Старий Угринів, Манявський скит, Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й. Кобринського, Музей «Писанка», компресорна станція УМГ «Прикарпаттрансгаз» тощо).

Особливий інтерес донеччан викликала робота Центру надання адміністративних послуг м. Івано-Франківська та Центру обслуговування платників податків в Івано-Франківській державній податковій адміністрації своїм орієнтованим на зручності клієнтів підходом та відкритістю роботи держслужбовців.

Як зазначає Кіпень В.П.: «Громадськими радами Донеччини та Івано-Франківщини зроблено поки що унікальний для України крок: напрацьовані механізми партнерства та співпраці між громадськими радами та громадськістю двох регіонів. Такий підхід виводить громадські ради на новий щабель їх розвитку – стають можливими постійна координація роботи, обмін досвідом та взаємопідсилення позицій у діалозі з владою. Наступна задача – наповнення принципових домовленостей конкретними справами, проектами. На чергових зборах наших Громадських рад ми, думаю, затвердимо Угоду про партнерство і взаємодію з конкретним планом діяльності. Десь навіть символічно, що громадськість зі сходу України і громадськість із заходу України ефективно взаємодіють, роблячи свій внесок у єдність країни.»

19.08.11 р. у м. Коломиї Івано-Франківської області було підписано Меморандум про партнерство та співпрацю між Громадськими радами при Донецькій та Івано-Франківській ОДА

Меморандум був підписаний Кіпенем В.П., Головою Громадської ради при Донецькій ОДА та Старченком В.В., Головою Громадської ради при Івано-Франківській ОДА.

Наступним кроком буде розробка та підписання Угоди між двома Громадськими радами з планом дій на півтора роки.

if_9.jpg (500×375)

Члени Громадської ради при Донецькій ОДА вдячні Вишиванюку В.М., голові Івано-Франківської ОДА; Старченку В.В., голові Громадської ради при Івано-Франківській ОДА; Микитці Г.В., голові комісії з міжнародного співробітництва, європейської інтеграції та інвестицій Громадської ради при Івано-Франківській ОДА; Розумовському В.М, члену Правління Громадської ради при Донецькій ОДА та іншим за підтримку і забезпечення робочої поїздки.

Від Громадської ради при Донецкій ОДА у робочому візиті взяли участь:

  • Кіпень В.П., голова Ради.
  • Редько В.В., голова Постійної комісії з питань міжнародних зв’язків та євроінтеграції.
  • Бондаренко С.В., прес-секретар.

Фотозвіт можна подивитися тут

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.