bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Флешмоб-акція «Обійми Україну!» до 20-річчя Незалежності України
03.08.2011

Флешмоб-Акція організована Лігою політологів-міжнародників «ДИПКОРПУС» (Маріуполь) спільно з Молодіжною громадською організацією «Мозаїка» (Львів) та Всеукраїнською молодіжної громадської організації «Фундація Регіональних Ініціатив» в рамках програми «Майстерня громадської активності» за підтримки Колегіуму ім. Теодора Гойсса, Донецької громадської організації «Альянс», Української мережі освіти дорослих та розвитку інновацій.

До святкування 20-річчя Незалежності Україна стартувала флешмоб-Акція в Інтернет-просторі соціальної мережі «ВКонтакте»!

Мета Флешмобу - звернути увагу молоді та громадян усієї Україні на питання єдності нашої країни. Якщо нам подобається людина, ми любимо друга, товариша, матір і батька, те, що ми робимо? Ми обнімаємося! Так давайте разом покажемо владі, країні, друзям, самим собі, що ми єдині, і що ми любимо Україну!

Флешмоб-Акція «Обійми УКРАЇНА» проходить в два етапи, перший - он-лайн в мережі «ВКонтакте», де кожен може підписатися під листівкою «Я ЛЮБЛЮ УКРАЇНУ» і відправити її своїм друзям, а також завантажити в альбоми групи фотографії живописних краєвидів нашої держави чи улюблених місць своєї Маленької Батьківщини, або просто своє фото з табличкою «Я люблю Україну» посеред майдану твого населеного пункту.

Зараз народний фото путівник Україною нараховує вже понад 40 фотографій: за 4 дні акції до нас вже приєдналося 375 чоловік по всій Україні з Маріуполя, Львова, Ровно, Донецька, Києва, Миколаєва, Дрогобича, Луцька, Харкова, Сімферополя та Запоріжжя. І з кожним днем кількість тих людей, які підтримують ідею акції - ідею згуртованості Україні через обійми зростає! Кульмінацією Інтернет-етапу стане публічна ФЛЕШМОБ-Акція 8 вересня в 16:00 на вулицях Львова та Маріуполя, а також інших міст які приєднаються до Флешмоб і до нас уже приєдналися ініціативні групи міст Луцька та Ровно!

ФЛЕШМОБ-Акція полягає в тому, що молоді люди, вийдуть на вулиці міст одягненими в сині і жовті футболки, на яких будуть написані назви обласних центрів та інших важливих в економічному чи культурному плані міст (всього 50), стануть, утворюючи літери «UA» , інші учасники утворюють навколо них коло, яке символізуватиме нашу згуртованість.

У певний момент всі почнуть обійматися, поступово залучаючи в загальні обійми все більше людей - що і стане символічним об’єднанням різних міст, регіонів, а, відповідно, і людей через обійми. Також відбудеться святкова хода містом під час якої розповсюджуватимуться листівки-календарики і скандуватимуться гасла акції, буде організований фейс-арт, де кожен зможе намалювати державні символи і залишити свої побажання іншим містам на мапі України!

Флешмоб-Акція є неполітичною - звісно, учасники акції можуть належати до певних політичних сил чи бути прихильниками певних політичних ідей, проте в групі “ВКонтакте” і під час проведення ФЛЕШМОБ-Акції агітація і розповсюдження будь-яких матеріалів політичного характеру (символіки тощо) крім державних прапорів, забороняється.

Ліга політологів-міжнародників «ДИПКОРПУС» запрошує всіх, хто молодий та ініціативний, любить свою країну, але не знає як про це заявити привселюдно в рік її 20-річчя взяти участь у всіх конкурсах віртуального флешмобу, а також стати волонтерами флешмоб-акцій в населених пунктах.

Для участі у якості волонтера флешмобу «в реалі» у містах, де вже є локальні оргкомітети, потрібно заповнити заявку, набір в групі «ВКонтакте»!

Якщо Ви хочете долучитися до флешмобу «в реалі» як організатор відповідної акції у своєму селі, місті чи містечку, ласкаво запрошуємо зголошуватися до координаторів акції «Обійми Україну»:

  • Яна Вертеба (Ліга політологів-міжнародників «ДИПКОРПУС», тел.: (096) 718 28 99, е-пошта: [email protected]);
  • Ірина Теглівець (Молодіжна громадська організація «Мозаїка», тел.: (063) 713 14 48; е-пошта: [email protected]).

Не важливо, кажеш ти по-українськи або по-російськи, які пісні співаєш і що одягаєш, головне, що ти любиш Україну, а тому - МИ ЧЕКАЄМО ТЕБЕ!

Інформація про програму: «Майстерня громадянської активності» - це програма неформального демократичної освіти молоді та підтримки її суспільних, соціальних і культурних ініціатив. В рамках “Майстерні” молодь з різних регіонів України має можливість поліпшити життя своїх міст через невеликі проекти і отримати нові знання та навички.

Ця програма реалізується Колегіумом ім. Теодора Хойсса Фонду ім. Роберта Боша та об’єднанням МітОст спільно з Українською Мережею Освіти дорослих та розвитку інновацій, «Фундацією регіональних ініціатив» (Рівне), Донецькою громадською організацією «Альянс», Коаліцією молодіжних організацій Черкаської області «Молода Черкащина» та НУО “Клуб молодих лідерів» (м.Сімферополь). У 2011 році програма в окремих регіонах підтримується місцевими міськими та обласними Управліннями у справах молоді. ”

Контакти

  • Вертеба Яна Русланівна
  • Виконавчий секретар Ліги ”ДИПКОРПУС”
  • Ліга політологів-міжнародників ”ДИПКОРПУС”
  • [email protected]
  • http://www.dipcorpus.at.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.