bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Перші результати роботи новостворених громадських рад
05.07.2011

Основною метою заходу було обговорення результатів формування громадських рад при органах виконавчої влади та вироблення ефективних інструментів їх роботи відповідно до вимог Постанови КМУ “Про забезпечення участі громадськості у формуванні те реалізації державної політики” № 996.

У конференції взяли участь більше 80 представників громадських рад та виконавчих органів влади (облдержадміністрації, міністерства, відомства тощо) з усіх регіонів України. На запрошення організаторів зустрічі, Донецьку область представляли Кіпень В.П., голова Громадської ради при Донецькій ОДА, Бондаренко С.В., прес-секретар ради та Маштакова О.М., начальник Головного управління взаємодії з громадськістю та у справах національностей і релігій Донецької ОДА.

Конференція включала в себе:

  1. Презентацію та обговорення результатів моніторингу формування громадських рад при органах виконавчої влади відповідно до вимог Постанови КМУ № 996.
  2. Майстер-класи з кращих практик організації роботи громадських рад.
  3. Обговорення визначених учасниками питань щодо формування та налагодження діяльності консультативно-дорадчих органів у форматі «відкритого простору».

Під час дискусій навколо важливих питань життєдіяльності громадських рад можна було виділити ряд спільних напрямів, які викликали найбільший інтерес у присутніх. Серед них є:

  1. Активізація та ротація членів рад;
  2. Залучення ресурсів;
  3. Наявність правових колізій в роботі;
  4. Співпраця з органами влади;
  5. Інструменти ефективної роботи громадських рад.

Своїм досвідом у вирішенні вищевказаних питань та інших напрямків, поділилися представники Донеччини. Голова Громадської ради при ДонОДА Кіпень В.П. зробив доповідь про організацію внутрішньої роботи громадської ради, потенційну спроможність, перспективи та загрози її функціонування та можливі шляхи виходу з кризових ситуацій. Презентація Кіпеня В.П. 

В свою чергу, Бондаренко С.В. доповів учасникам про інформаційну складову діяльності громадської ради при ДонОДА, про основні принципи роботи прес-секретаря громадської ради, інструментарій яким користується тощо. Презентація Бондаренка Сергія

Слід зазначити, що діяльність Громадської ради при Донецькій ОДА отримала високу оцінку з боку організаторів конференції та її учасників. Особливо були відмічені такі напрямки, як організаційна та інформаційна робота, вплив на вирішення важливих суспільних проблем (розробка Методичних рекомендацій по залучення громадськості до процесу розгляду та прийняття рішень щодо реорганізації та ліквідації освітніх установ регіону; участь у розробці Концепції обласної програми зі сприяння розвитку громадянського суспільства в регіоні тощо).

Фоторепортаж з конференції 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.