bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Школярам розкажуть, що таке торгівля людьми і як не стати її жертвами
11.10.2010

У четвер, 14 жовтня, о 10.00 у м. Кам‘янець-Подільський (готель «Сім Днів», вул. Соборна, 4) відбудеться брифінг, присвячений запровадженню уроків з попередження торгівлі людьми та інших форм насильства школах України.

У брифінгу візьмуть участь:

  • Данута Вішнєвська-Казалс - Керівник підрозділу з торгівлі людьми та сексуальної експлуатації, Відділ з питань економічних злочинів та інформованості суспільства, Департамент технічної співпраці, Генеральний Директорат з прав людини та юридичних питань, Рада Європи;
  • Алла Середницька - начальник відділу позашкільної освіти, виховної роботи та захисту прав дитини , Міністерство освіти і науки України;
  • Раїса Євтушенко - Головний спеціаліст департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України;

Також під час брифінгу журналісти зможуть взяти інтерв’ю у європейських та українських експертів з протидії торгівлі людьми та насильству, зокрема, Дороти Пудзяновської, представниці Гельсінської фундації з прав людини (Польща), та Марії Алексеєнко, представниці Міжнародного жіночого консорціуму, а також українських вчителів, які вже проводять уроки з протидії торгівлі людьми.

 

До участі в прес-брифінгу запрошуються журналісти з Хмельницької, а також Львівської, Рівненської, Івано-франківської, Чернівецької, Тернопільської, Житомирської областей.

Учасникам з інших міст організатори компенсують витрати на проїзд.

Участь преси - за попередньою акредитацією

 

 

 

Для акредитації, будь ласка, звертайтесь до Ольги Сушицької - тел/факс: (+38 044) 458 44 40, мобільний: +38 067 243 63 55, e-mail: [email protected]

Заявки приймаються до 18:00 13 жовтня 2010 року.
У заявці слід вказати: ПІБ, назву ЗМІ, посаду, номер моб. телефону, адресу ел.пошти.

Про проект

Захід відбуватиметься в рамках спільного проекту Європейського Союзу та Ради Європи «Зміцнення і утвердження прав жінок і дітей в Україні» за підтримки Міністерства освіти і науки України.

В рамках проекту 14-15 жовтня в м.Кам‘янець-Подільський проходитиме черговий семінар для вчителів, присвячений освіті у навчальних закладах з таких питань як, попередження торгівлі людьми, кіберзлочинності та інших форм насильства, а також обміну досвідом та найкращими практиками у проведенні уроків.

Торгівля дітьми є серйозною проблемою в Україні. Так, за даними Міністерства внутрішніх справ у 2009 році тільки офіційно було зареєстровано 332 випадки продажу людей у рабство.

А за останні 18 років жертвами торгівлі людьми стали 100 тисяч українців. Жертвами торгівлі людьми стають не лише жінки, але й чоловіки та діти.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.