bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Акцизна тютюнова політика та контрабанда сигарет з України: міфи, реалії та європейська інтеграція
24.10.2008

28 жовтня в приміщенні інформ-агентства УКРІНФОРМ відбудеться презентація результатів першого сенсаційного проекту журналістських розслідувань фактів корупції та контрабанди тютюнових виробів, під назвою «Дорогами тютюну», який здійснила група журналістів із Балканських країн, Румунії, Молдови та України.

Під час заходу будуть презентовані зйомки прихованою камерою та фотографії того, яким чином відбувається контрабанда сигарет, як саме підпільні фабрики підробляють відомі марки.

Також міжнародні та українські експерти нададуть цифри по обсягу контрабанди, надприбутків тіньових ділків й  тих, хто сприяє цьому бізнесу.

У заході візьмуть участь міжнародні експерти:
 

  • Паул Раду , керівник Центру журналістських розслідувань Румунії, один із членів Міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів, проекту «Тютюнове підпілля: процвітаюч a глобальна торгівля контрабандними сигаретами»  «Центру суспільної чесності»;
  • Корнелія Коцонач, Цент розслідувань Молдови; Ірина Затушевскі, експерт з контролю над тютюном Молдови.
  • Міхал Стоклоза, експерт з питань акцизного оподаткування, Польща;


А також представники Державної митної служби, Державної податкової Адміністрації, Комітету з питань податкової та митної політики Верховної Ради, Міністерства внутрішніх справ, а також Всесвітньої організації охорони здоров’я, громадських організацій України.

Проект «Дорогами тютюну» є частиною глобальної серії журналістських розслідувань на тему тютюнової контрабанди. Шокуюча серія розслідувань показала незаконну торгівлю тютюном як бізнес, що швидко розвивається,
та тягнеться від китайських фальсифікаторів і російських підпільних фабрик до Індіанських резервацій в Нью-Йорку і воєначальників у Пакистані і Північній Африці. на основі журналістських розслідувань в 15 країнах, ці матеріали проливають світло на синдикати організованої злочинності, їх улюблені методи та контрабандні маршрути, зв’язки з терористичними групами.

Також під час круглого столу учасники дізнаються про реальні масштаби контрабанди в Україну та з України, хто заробляє на нелегальному вивозі сигарет. Відповіді на питання: чому Польщі вигідніше підвищити акциз і заробити в 10 разів більше в бюджет при обсягах виробництва тютюнових виробів у двічі менше, ніж в Україні ? Скільки втрачають румуни та поляки від контрабанди з України та заробляють від акцизів ?
 

Місце й час:  28 жовтня, в приміщенні  інформ-агентства УКРІНФОРМ, за адресою вул. Б.Хмельницького, 8/16.   Початок о 10:00.
 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.