bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конференція «Реформи в Україні: чи є світло в кінці тунелю?»
25.11.2015

Міжнародний центр перспективних досліджень запрошує взяти участь у конференції «Реформи в Україні: чи є світло в кінці тунелю?», що відбудеться 30 листопада ц. р. о 10.00 у м. Києві (вул. Інститутська 14, офіс 10, конференц-зал МЦПД).

Майже два роки тому, після Революції гідності, в Україні була оголошена масштабна реформаторська кампанія, покликана модернізувати країну. На сьогодні вже існує чимала кількість напрацювань як з боку уряду, так і експертного середовища, які стосуються загальної стратегії реформ, а також концепцій реформ в окремих секторах. Проте, в країні не сталося реформаторського бліц-кригу, процес реформ триває, але він не приніс «швидких виграшів», на які сподівалися пост-майданні політики, громадські активісти та суспільство у цілому.

Процес реформ стикнувся в Україні із викликами, які ні влада, ні суспільство не враховували на початку процесу. Натомість це не означає, що реформи в країні не відбуваються: точніше буде сказати, що вони перейшли із спринтерської дистанції на стаєрську і для цього існують об’єктивні причини. Тому на сьогодні важливо прийняти той факт, що процес реформування займе більше часу, ніж очікувалося на початку, а також зробити роботу над помилками «реформаторської стометрівки» та передбачивши нові ризики, розробити стратегію їхнього подолання.

Основна мета конференції: оцінити процес ходу реформ загалом та на конкретних кейсах визначити ризики та можливості для подальшої їхньої реалізації.

Ця конференція є черговим заходом в рамках проекту «Аналіз якості проведених реформ та їх міжсекторального впливу», що реалізується МЦПД.

Під час заходу планується обговорити такі питання:

  1. Два роки реформ: чому в Україні не вийшов реформаторський бліц-криг?

  2. Чи існує об’єднуюча ідея, що пронизує усі реформи?

  3. Як влада має комунікувати із суспільством щодо реформ: від «інформування громадськості» до «двосторонньої комунікації»?

  4. Як знизити протестний настрій у суспільстві щодо окремих реформ?

  5. Як нейтралізувати противників реформ та мобілізувати їхніх прихильників?

  6. Суспільні цінності vs технології реформ: що важливіше для успішної модернізації?

  7. Громадський та зовнішній контроль за проведенням реформ: як знайти синергію?

  8. Грузинський майстер-клас по реформам в Одеській області: піар чи реальні дії?

  9. Сценарії майбутнього: які подальші перспективи реформування та модернізації країни?

Також під час конференції експерти МЦПД представлять реформ-кейси у таких сферах:

  • реформа органів місцевого самоврядування та децентралізація;

  • реформа податкової системи;

  • реформа дерегуляції;

  • реформа енергетичного сектору;

  • реформа судової системи;

  • реформа правоохоронної системи.

Організатор конференції – Міжнародний центр перспективних досліджень (МЦПД) – провідний аналітичний центр в Україні, місією якого є просування реформ, демократичних принципів управління та соціальних трансформацій в Україні на засадах європейської інтеграції.

Для участі у конференції просимо зареєструватися за електронною адресою [email protected], вказавши своє ім’я та прізвище, організацію, яку Ви представляєте, та контактні дані. У разі виникнення додаткових питань просимо звертатися за телефоном: (+38-066) 477-02-26 (контактна особа: Ангела Бочі).

Контакти

  • Міжнародний центр перспективних досліджень (МЦПД)
  • Ангела Бочі
  • [email protected]
  • (+38-066) 477-02-26

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.