bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Експерти та громадяни представлять оцінку “Концепції розвитку велосипедної інфраструктури”
13.08.2013

15 серпня в рамках консультацій з громадськістю у Донецькій міській раді відбудеться круглий стіл на тему «Концепція розвитку велосипедної інфраструктури в м. Донецьку».

Участь у заході візьмуть начальник Головного управління містобудування та архітектури Станіслав Ващинський, начальник Головного управління благоустрою та комунального обслуговування Костянтин Савінов, заступник начальника Головного економічного управління Федір Плошай, директор Центру транспортних технологій Євген Кобзар, керівник напрямку захисту прав та інтересів громадян Донецької обласної організації ВГО «Комітет виборців України» Тетяна Дурнєва, а також представники федерації велосипедного спорту Донецької області, спортивного клубу «ІСД» та громадської організації «Донецький обласний велоклуб «МТБ Донецьк». Всі учасники круглого столу дадуть свої коментарі стосовно Концепції та визначать, коли та як цей документ перетворить Донецьк на справжнє велосипедне місто.

Нагадаємо, що у 2012 році Донецька обласна організація ВОО “Комітет виборців України” ініціювала процес розробки Концепції розвитку велосипедної інфраструктури м.Донецька та стала координатором громадського обговорення.

Восени 2012 року був проведений перший міні-референдум про надання донеччанам реальної можливості безпечно користуватися велосипедним транспортом. Весь напрацьований матеріал експерти ДОО «КВУ» опрацювали, систематизували та передали місцевій владі для подальшого запровадження в життя.

В грудні 2012 року рішенням Донецької міської ради була прийнята Програма розвитку дорожнього руху та підвищення його безпеки на території міста Донецька на 2013-2015 рр.. Серед пунктів Програми є наступні завдання:

  • Розробити Концепцію розвитку руху велосипедного транспорту в м. Донецьку у термін до 2015р.
  • Виконати проектування та будівництво велосипедних доріжок у термін до 2015р.

В лютому 2013 року розпочався активний процес розробки Концепції – збір інформації від велосипедистів, експертні зустрічі, круглі столи. А вже в червні проект документу був представлений на суд донеччанам. Тоді ж Управління по зв’язках з громадськістю Донецької міської ради оголосило початок консультацій з громадськістю, внаслідок яких рекомендації від городян будуть обов’язково розглянуті депутатами на сесії Донецької міської ради. Тим часом, перша велодоріжка відкриється в Донецьку вже 23 серпня, до Дня міста.

З текстом Концепції можна ознайомитися тут.

Основними цілями створення Концепції є:

  • Розвиток та популяризація велосипедного руху в м. Донецьку;
  • Створення ефективної, комфортної та безпечної велосипедної інфраструктури в м. Донецьку;
  • Підвищення безпеки руху велосипедистів у місті;
  • Поліпшення екологічної обстановки в місті;
  • Розвиток туристичної складової міста;
  • Популяризація велосипедного руху і активного способу життя серед широких мас населення.

Початок круглого столу: 15 серпня (четвер) о 12.45.

Місце проведення: м.Донецьк, вул.. Артема, 98, (Донецька міська рада, к.201).

За додатковою інформацією звертайтеся до керівника захисту прав та
інтересів громадян ДОО КВУ Тетяни Дурнєвої (067 705 85 85, 050 1999 055,
[email protected])

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.