bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Покращуємо якість життя людей з обмеженими можливостями
17.08.2012

Всеукраїнське громадське соціально-політичне об’єднання «Національна Асамблея інвалідів України» та Всеукраїнська молодіжна громадська організація інвалідів з вадами зору «Генерація успішної дії» 21-23 вересня 2012 року проводитимуть у місті Хмельницькому Всеукраїнську конференцію «Інформаційна та інфраструктурна доступність, як головний чинник індивідуальної мобільності інвалідів по зору».

Під час конференції планується обговорення питань доступності для інвалідів по зору вулично-дорожньої інфраструктури, транспорту, закладів торгівлі та громадського харчування, доступності до інформації та навчального процесу, а також доступності в отримані соціальних послуг, зокрема реабілітаційних послуг та послуг пов’язаних з наданням правової допомоги. Основна увага приділятиметься проблемі пошуку та забезпечення шляхів ефективного захисту та відстоювання прав на інформаційну та інфраструктурну доступність та індивідуальну мобільність особами з вадами зору, що гарантуються Конвенцією ООН «Про права інвалідів», ратифікованою Україною 16 грудня 2009 року,сприяючи її повній імплементації на національному рівні.

Оплата проживання, харчування та компенсація проїзду (за наявності оригіналів проїзних документів) учасникам конференції здійснюватиметься Національною Асамблеєю інвалідів України за рахунок коштів Державного бюджету України.

Усіх, хто бажає взяти участь у конференції, просимо надіслати заповнену анкету учасника та мотиваційного листа з основними тезами свого виступу до 25 серпня 2012 року на адресу: [email protected] У зв’язку з обмеженою кількістю учасників конференції організатори залишають за собою право відбору учасників конференції.

Основними критеріями відбору є: досвід роботи з інвалідами зору; знання положень КПІ та проблем у сфері доступності; участь у діяльності ГО інвалідів; реалізація заходів, спрямованих на покращення ситуації в зазначеній сфері; наявність розробок і конкретних пропозицій, націлених допомагати незрячим і слабозорим людям у вільному доступі та пересуванні; ведення діяльності, метою якої є захист прав інвалідів у судових та інших державних органах та відстоювання їх інтересів у суспільстві.

Особи, які надішлють заповнені анкети будуть обов’язково проінформовані про результат їх розгляду до 10 вересня 2012 року.

Контакти

  • Юлія Сачук
  • ВМГО “Генерація Успішної Дії”
  • 063 443 29 32
  • http://www.gud.org.ua/
  • j.sachuk

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.