bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Круглий стіл на тему попередження насильства в школах в Кіровограді
20.03.2012

Дитяча екологічна громадська організація «Флора», вже кілька років займається впровадженням ефективної методики подолання агресії та конфліктності в учнівському середовищі. Свій позитивний досвід організатори та координатори таких служб бажають розповсюджувати та заохочувати керівників закладів освіти до створення таких центрів порозуміння.

Саме тому, фахівці ДЕГО «Флора» ініціюють проведення круглого столу, темою якого стане «Попередження насильства в школі. Профілактика та дії».

Метою заходу є обговорення шляхів попередження та профілактики агресивної поведінки підлітків, напрацювання плану спільних дій, щодо зниження рівня конфліктності в учнівському середовищі.

До участі у заході запрошено представників відділу управління освіти та науки кіровоградської ОДА, представників служби у справах дітей, а також практикуючих психологів шкіл, на базі яких створено та успішно працюють центри порозуміння.

Учасники планують обговорити досвід роботи ДЕГО «ФЛОРА» зі створення шкільних центрів медіації на Кіровоградщині; провести аналіз проблем та видів допомоги, якої потребують учасники навчально - виховного процесу.

Також, важливою складовою заходу, буде представлення реальних історій успіху від координаторів практикуючих центрів медіації. На основі спільної роботи, організатори планують розробити та обговорити план спільних дій, щодо зниження рівня конфліктності в учнівському середовищі.

Отже, запрошуємо на захід всіх, кого цікавить дана ініціатива та активістів, які бажають долучитися до впровадження та створення шкільних служб розв’язання конфліктів на Кіровоградщині.

Захід відбудеться 27 березня 2012 р., початок об 11.00., за адресою м. Кіровоград, вул. Леніна 40 (Кіровоградський обласний краєзнавчий музей)

Контактна особа: Людмила Шестакова, т. (0522)27-04-63

Діяльність здійснюється за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Довідково

Шкільні служби розв’язання конфліктів - це організація спеціально підготовлених старшокласників, які допомагають своїм одноліткам вирішувати конфлікти, тобто виступають нейтральними посередниками або медіаторами.

Особливою рисою медіації є те, що сторони спільно беруть на себе відповідальність за прийняття рішення та його виконання. Важливим є той факт, що школяр максимально самостійно здійснюють управління і організацію своєї діяльності. Допомагати їм у цьому може зацікавлений педагог чи шкільний психолог.

Цю методику доволі успішно застосовують в багатьох країнах світу.

На території СНД існує кілька освітніх програм, спрямованих на розвиток у школярів навичок вирішення конфліктів ненасильницьким шляхом. Одна з них – програма «Медіація однолітків»: школярі-медіатори проводять зустрічі з однолітками, між якими виник конфлікт, і допомагають їм залагодити суперечку з урахуванням інтересів всіх сторін. Таким чином, медіація однолітків покладає відповідальність за вирішення конфліктів на самих учнів. Школярі мають багато переваг перед досвідченими спеціалістами при вирішенні конфліктів, що виникають між однолітками, тому що між ними набагато вищий рівень довіри.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.