bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Лекція майстра журналістських розслідувань Джеймса Гримальді
13.10.2011

17 жовтня о 15:00 відбудеться лекція з Джеймсом Гримальді, титулованим майстром журналістських розслідувань часопису «Вашингтон Пост». 

Тема лекції: Свобода інформації: практика та обмеженість законів про доступ до публічної інформації

Де: Києво-Могилянська академія (НАУКМА), Конгрегаційна зала (Площа Григорія Сковороди, 2, старий академічний корпус, вхід через ворота зліва від кафе «Трапезна»)

У своїй лекції перед представниками громадських організації, активістами, журналістами, студентами та іншими слухачами Джеймс Гримальді обговорюватиме Закон про вільний доступ до інформації у США, і те, як добутий там досвід може допомогти українцям ефективніше використовувати Закон про доступ до публічної інформації, ухвалений цього року в Україні.

Він, зокрема, розкаже про серію репортажів під назвою «Приховане життя зброї», нещодавно надрукованих у газеті «Вашингтон Пост».

Ця серія репортажів отримала нагороду, як найкраща робота про доступ до інформації, від Спілки репортерів і редакторів, які спеціалізуються на журналістських розслідуваннях. У цій серії репортажів показано обмеженість законів про вільний доступ до публічної інформації.

Біографічна довідка про Джеймса Гримальді

Джеймс Гримальді працює у "Вашингтон Пост" з 2000 року в групі журналістських розслідувань і пише репортажі про політичне життя та політиків у США, лобізм, фінансування виборчих кампаній, Конгрес, бізнес, правові питання й неприбуткові організації. У 2006 році, разом із двома іншими репортерами "Вашингтон Пост", був нагороджений Пулітцерівською премією за висвітлення лобістського скандалу навколо Джека Абрамоффа. Через цей скандал було засуджено конгресмена та кількох представників виконавчої влади. Ці репортажі також отримали премії Селден Рінг і Ворт Бінґгам.

Джеймс - член ради Фонду розслідувальної журналістики, а до цього був президентом Спілки розслідувальних репортерів і редакторів.

Випускник Школи журналістики університету Мізурі, вивчав бізнес та економічну журналістку в Колумбійському університеті у 1992-1993 р. і був професором журналістики у Прінстонському університеті в 2007-2008 р. Спеціаліст у питаннях теорії та практики Закону про вільний доступ до інформації у США.

Перед тим, як перейти у «Вашингтон пост», працював керівником Вашингтонських бюро газет "Орандж Каунті Реджистер" та "Сіетл Таймс", а розпочинав свою журналістську кар'єру у газеті "Сан-Дієго Триб’юн" (теперішня назва "Юніон-Триб’юн").

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.