bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Шоста Всеукраїнська науково-практична конференція
05.07.2011

9-10 липня 2011 року у місті Кіровограді відбудеться Шоста Всеукраїнська науково-практична конференція на тему: «Регламентація питань самоорганізації населення законодавством України».

Організатори конференції – Всеукраїнська громадська організація «Асоціація сприяння самоорганізації населення» та її Кіровоградський обласний осередок, Кіровоградська обласна рада, громадські організації «Творче об’єднання «Технології оптимального розвитку особистості» (ТОРО, м. Кіровоград) та Одеський суспільний інститут соціальних технологій.

Конференція проводиться у рамках проекту «Регламентація діяльності органів самоорганізації населення в Україні», який реалізується за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» у 2008-2010 роках розробила нову редакцію базового Закону України «Про органи самоорганізації населення» та проект нового Закону України «Про загальні збори (конференції) членів територіальної громади за місцем проживання». Наразі триває робота по авторському супроводу цих законопроектів у Верховній Раді України. Але ухвалення цих законопроектів вирішить лише проблеми щодо створення та ліквідації органів самоорганізації населення.

Питання же створення умов для їхньої поточної діяльності знаходиться більшою мірою за межами вказаних нормативно-правових актів, зокрема Бюджетний, Господарський, Цивільний кодекси не містять, навіть, згадувань про органи самоорганізації населення, через що останні не можуть створювати на законних підставах власну матеріально-технічну базу, вести господарську діяльність в інтересах громадськості і т.п.

Також чинне законодавство дуже слабко регламентує питання взаємовідносин між органами самоорганізації населення та органами публічної влади, виборними особами, правоохоронними органами.

Через це органи влади практично не можуть залучати органи самоорганізації населення до спільного вирішення нагальних проблем. На фахово-громадське обговорення Шостої Всеукраїнської науково-практичної конференції виноситься підготовлений фахівцями Асоціації проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо регламентації питань самоорга-нізації населення», який передбачає внесення поправок більше ніж у 20 чинних законів.

На Конференцію запрошено більше 50 осіб із 22 регіонів України, серед яких – провідні експерти, науковці, представники органів самоорганізації населення, місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, які мають значний практичний досвід і теоретичні напрацювання у сфері локальної демократії.

В ході Конференції будуть визначені найбільш актуальні проблеми у діяльності органів самоорганізації населення в різних регіонах України, які обумовлені недосконалістю чинної законодавчої бази; обговорено проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо регламентації питань самоорганізації населення»; сформувана мережа громадських організацій, органів самоорганізації населення, науковців, зацікавлених у підтримці законопроекту та проведенні спільного лобіювання його прийняття; поширено корисний досвід розвитку органів самоорганізації населення у містах і регіонах України.

Контакти

  • Кіщенко В’ячеслав
  • Всеукраїнська громадська організація «Асоціація сприяння самоорганізації населення»
  • [email protected]
  • (048) 738-68-30
  • http://www.samoorg.com.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.