bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Міжнародний IT-чемпіонат «Золотий Байт-2014» встановлює рекорди з реєстрацій та призового фонду
03.12.2013

Менше місяця залишилося до завершення прийому заявок до участі у «Золотому байті-2014» і вже зараз можна сказати, що Чемпіонат б’є одразу декілька рекордів. Перший рекорд стосується реєстрації учасників. Кількість поданих заявок за декілька тижнів перевищує три тисячі. Організатори змагання очікують 10 000 реєстрації. Останній день подачі заявок – 25 грудня 2013 р.

Другий рекорд – кількість компаній-партнерів – в цьому році їх більше сімдесяти. З числа найвідоміших – компанії InterSystems, Intel, University of Nicosia, Autodesk, венчурна інвестиційна компанія Imperious Group, Infopulse, бізнес-інкубатор Happy Farm, Microsoft, Stearling Studio, поліграфія Wolf.

І, звичайно ж, рекордним буде призовий фонд. Він вже перевищує 500 000 грн, котрі організатори планують витратити на призи для учасників. Для студентів, окрім призів, передбачені освітні поїздки в світові центри інформаційних технологій. Так, у минулому році, четверо переможців Золотого байту отримали можливість відвідати серце світової IT-індустрії - Кремнієву долину (США).

У «Золотому байті-2014» не залишаться без призів і наставники команд. Викладач команди, що переможе у міжнародному фіналі чемпіонаті у номінації NoSQL expert, отримає тиждень стажування у Кембриджському університеті, найстарішому навчальному закладі Великобританії.

Дмитро Корчевський, генеральний директор Комп’ютерної Академії «ШАГ» і ініціатор проведення Чемпіонату «Золотий Байт»: «IT-ринок України потребує подібні чемпіонати. Це дає можливість талановитим студентам проявити себе і спонукати IT-компанії привернути увагу до себе. Ми хочемо, щоб на Чемпіонаті народжувались нові зірки, які у майбутньому виведуть Україну у лідери світової IT-індустрії».

Про Чемпіонат: «Золотий Байт» – найбільший в Україні відкритий Чемпіонат для талановитої молоді, яка захоплюється IT-технологіями, проводиться з 2007 року. Його місія – підтримка комп’ютерних талантів і розвиток IT-сфери. Тема конкурсних робіт Чемпіонату «Золотий Байт-2014» – «Сhanging the World» («Змінюючи світ»). Змагання орієнтовано на молодих, талановитих студентів і випускників, які прагнуть реалізувати себе у сфері IT-технологій, дизайну і комунікацій. У цьому році Чемпіонат вийшов на міжнародний рівень. Організатор «Золотого Байту» - Комп’ютерна Академія «ШАГ».

Етапи Чемпіонату: I етап - заочний (on-line) - з 4 листопада по 25 грудня 2013 р.; II етап – регіональний фінал - з 15 січня по 15 лютого 2014 р.; III етап - міжнародний фінал (м. Київ) - 22 - 23 березня 2014 р.

Номінації Чемпіонату «Золотий Байт-2014»:

  • Startup challenge (конкурс програмних проектів).

  • Networking technology (номінація для системних адміністраторів).

  • Mobile development (конкурс мобільних додатків).

  • Game design (конкурс зі створення ігор).

  • Character design (конкурс зі створення ігрових персонажів).

  • Web – design (конкурс web-проектів).

  • Short movie (конкурс короткометражних фільмів).

  • NoSQL expert (конкурс додатків для роботи із базами даних).

  • Junior competition (конкурс для дітей 10-14 років

Вся інформація про умови участі у Чемпіонаті доступна на сайті www.goldenbyte.org і сторінках проекту у соцмережах: www.facebook.com/GoldenByteInternational, www.vk.com/goldenbyte

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.