bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Ініціатива «Збережемо нашу школу» стартувала
28.01.2013

27 січня 2013 року у приміщенні Новочернещинської ЗОШ І-ІІ ступенів Сахновщинської  районної ради  Харківської області пройшов семінар «Розробка моделей захисту та збереження освітніх послуг у власній громаді та планування їх впровадження». Захід був організований ГО «Школа життя» в рамках проекту-ініціативи «Збережемо нашу школу». Керівництво здійснюється адміністрацією Новочернещинської ЗОШ  І – ІІ ступенів Сахновщинської районної ради Харківської області, ініціативною групою Громадської організації  «Школа життя».

17  виконавців ініціативи, представників школи, батьків вихованців, активних мешканців села, сільський голова зібралися, щоб познайомитися з методами захисту школи від її закриття чи реорганізації. 

«В сучасних умовах над кожною малокомплектною, особливо сільською, школою «домокловим мечем» висить загроза бути ліквідованою чи реорганізованою. Але кожна громада може боротися за її збереження», - розпочинаючи семінар, зауважив директор школи Микола Олександрович Толстік

Як це зробити? Відповідь на це та інші питання учасники семінару отримали від  тренерів та працівників Східноукраїнського центру громадських ініціатив (СЦГІ). Вони поділилися досвідом планування, організації й проведення масових заходів.

Цікавою та повчальною була розповідь про діяльність громадсько-активних шкіл, спрямовану на згуртування громади та мобілізацію її сил на вирішення проблеми

Також експерти СЦГІ поділилися російським досвідом успішної реалізації громадських ініціатив на прикладі Воронезької області, що викликало інтерес до проблеми і жваву дискусію.

Учасники семінару дізналися про можливості інформаційних кампаній в Інтернеті та співпраці з засобами ЗМІ, популяризації власних ідей та результатів своєї діяльності в них. Практично вчилися створювати власні сторінки, блоги на сайтах соціальних мереж, громадських та освітніх ресурсах.

У формі ділової гри присутні познайомилися з методами  проведення навчальних заходів для дорослих, що стане важливим уроком для організаторів майбутнього семінару для керівників малокомплектних шкіл району.

Проведений семінар згуртував жителів громади, працівників школи та представників місцевої влади. Наблизив їх до вирішення окремих важливих питань функціонування школи та її розвитку.

Ініціатива «Збережемо нашу школу» реалізується в рамках проекту «Разом до збереження та розвитку освітніх послуг в малих громадах», який реалізує Східноукраїнський центр громадських ініціатив за фінансової підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.