bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Краща громадська ініціатива – об’єднання ініціатив!
25.01.2013

В рамках минулорічного конкурсу малих грантів, що є частиною проекту «Підтримка громадських ініціатив в Україні», який реалізується за підтримки Національного фонду в підтримку демократії, громадські організації «Аджутор» (м. Дніпропетровськ) та «Бізнес-центр «Стимул» (м. Токмак), що отримали фінансування на втілення у життя своїх проектів, об’єднали власні зусилля та організували обласний бізнес-турнір «Морський бізнес» в Запорізькій області.

Показати інтелектуальну та підприємницьку потужність своєї команди, кмітливість та організаторські здібності зголосилися 24 учасника та учасниці, які загалом склали шість команд: «Молодь Токмака», «Молоді підприємці», «Євромолодь України», «Громадські діячі Токмака», «Стажери органів виконавчої влади», «Делегати Токмацької міської молодіжної ради».

Усе почалося в день святкування в м. Токмак Дня Європи-2012: на вулиці лунала музика, блищало сонечко, проводилися різноманітні конкурси та вікторини, готувався «Майдан`s.Made in Tokmak», а молоді інтелектуали здобували навички побудови реального бізнесу.

Які прогнози щодо перемоги команд були в організаторів? Хто дійсно був готовий до ведення бізнесу – діючі підприємці чи маленькі школярі? Бо вік учасників та учасниць бізнес турніру «Морський бізнес» сягав від 13 до 32 років. Все залишалося за таємничою завісою…

Чого тільки коштував п’ятигодинний бізнес-турнір, який лишив у своїх учасників не тільки масу позитивних і незабутніх емоцій, а й навички комунікації, ведення переговорів, вирішення конфліктних ситуацій, швидкості прийняття рішень та кмітливості.

За словами Сергія Івануся, учасника Програми стажування в органах виконавчої влади «в бізнес-грі «Морський бізнес» я займав посаду директора з розвитку. Правду кажучи, я мало виконував це доручення, оскільки воно було не дуже актуальним для мене. Взагалі, на мою думку, не потрібно було поділятися на директорів різного рангу, оскільки все одно ми працювали як одне ціле. Як результат, ми зайняли друге місце, незважаючи на те, що в команді інколи відбувалися сварки, а як наслідок - ми втратили велику суму грошей. Тому, завдяки цій грі, я зрозумів, що краще вести бізнес самостійно. Гра мені дуже сподобалася, та залишила про себе чудові спогади!».

Незабутнє враження бізнес-гра залишила і в команді громадських діячів Токмака. «З самого початку, ділова гра не давала можливості нам розслабитися», - зазначає Каріна Лалабекова, директор департаменту з прав людини «Інституту громадського розвитку «Ортега-і-Гасет», - «треба було дуже швидко входити в курс справи, ризикувати, розглядати різні варіанти розвитку подій, прогнозувати події, приймати рішення з приводу перспективних вкладів, що дуже нагадувало реальність. Я дуже задоволена результатами гри, хоча наша команда зайняла далеко не перше місце, але, як мені здалося, тут це було не важливо. Головне, що учасники отримали можливість спроектувати за власною схемою розвиток бізнесу, оцінити свої схильності, можливості, побачити, що необхідно робити, щоб не залишитися аутсайдером. Також мені дуже сподобалося, що в грі можна було проявити свій творчий потенціал, що наша команда і зробила. Розуміючи, що з рибним бізнесом у нас не сильно клеїться, ми купили ліцензії на перевезення пасажирів та проведення екскурсій. А ще, так як за умовами гри ми вчилися та підвищували свою кваліфікацію, наша команда вирішила, що гроші витрачені на навчання можуть себе окупити, тим більше, що у нас є кваліфікація. Тому ми оформили чергову ліцензію на проведення навчальних заходів з особистісного росту та інших тренінгів. Як на мене, то в цій грі була можливість проявити свій потенціал особистостям з різними нахилами».

З відгуків учасників та учасниць бізнес-турніру можна побачити, що дійсно об’єднання двох ініціатив громадських організацій приносить користь молоді, здобуттю ними корисних навичок для життя та професійному зростанню.

Але хто ж все-таки переміг? Хтось може сказати, що сталося диво, для когось це буде виглядати достатньо обґрунтованою ситуацією… Кожен зможе знайти власні аргументи на підтримку тієї чи іншої позиції. Бо перемогли наймолодші та незаангажовані процесами сучасності учасники ігрового бізнес процесу, школярі 7 та 9 класів загальноосвітніх шкіл міста!

Вважаю, що кращою громадською ініціативою України можна назвати проект «Підтримки громадських ініціатив в Україні» Всеукраїнської мережи «Громадські ініціативи в Україні», покликаний активізувати локальні громадські організації України до використання найкращих практик та інструментів для ефективного представництва інтересів місцевих громад та який надає можливість об’єднуватися громадським організаціям зі всієї України та спільно реалізовувати свої громадські ініціативи. Дякую!

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.