bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Мешканці 20 населених пунктів Херсонщини та Миколаївщини дізналися про земельні права
02.01.2013

Останній тиждень 2012 року програма «Земельні права: консультування, правозахист та яскрава просвіта» Херсонської обласної організації Комітету виборців України (ХОО КВУ), що діє в рамках Проекту USAID АгроІнвест, був присвячений проведенню низки безкоштовних семінарів «Юридичні можливості захисту майнових прав власників земельних ділянок». Чотири просвітницькі заходи охопили дві області, а це майже 20 населених пунктів: міст, смт та селищ. Загальна аудиторія семінарів склала 63 особи, серед яких землевпорядники, громадські діячі та представники місцевого самоврядування.

Незалежне Інтернет-видання «Політична Херсонщина» у спеціальному розділі сайту «Земельне право» сповіщало своїх читачів про перебіг семінарів у Білозерці, Каховці та Вознесенську. Наприкінці року, 28 грудня 2012 р., відбувся семінар й у місті Миколаїв, в якому взяли участь мешканці міста та сіл області: прості селяни власники земельних ділянок, фермери які крім того є власниками паїв, а також городяни які звертались з питаннями пов’язаними із створенням ОСББ та приватизації прибудинкової території, та власники дачних ділянок. Більшість з них дізналась про тренінг із оголошень в інтернеті.

Миколаїв

Від Олександра Мошнягула, експерта ХОО КВУ, юристів Олександра Токаленко (Центр вторинних юридичних послуг (ЦВЮП), Херсон) та Анатолія Іванюченко (ЦВЮП, Миколаїв) присутні отримали інформацію про загальний стан землеволодіння в Україні та в їхньому регіоні, про порядок придбання та наслідування земельних ділянок, про заключення та реєстрацію договорів оренди на земельні ділянки.

Учасників найбільше цікавили такі теми: запровадження нових правил землеустрою, в тому числі і ситуація із новим кадастром, які будуть впроваджені у 2013 році, питання укладання договорів оренди та його використання орендарями, питання приватизації землі під ОСББ та дачні ділянки.

У результаті семінару його учасники отримали необхідну інформацію, провели додаткове консультування з юристами по специфічним питанням, та сформували найбільш проблемні питання землекористування з якими стикаються мешканці регіону.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.