bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Інтегральний фітнес як спосіб оздоровлення для сучасних дітей
17.12.2012

У рамках “Школи особистісного розвитку підлітків “Вперед і вгору!” для учасників програми започатковано проведення занятть інтегральним фітнесом. Заняття проходять динамічно та весело. Діти із задоволенням виконують різні енергійні та повільні вправи на рівновагу, м’язову силу, статичні та динамічні навантаження. В кінці занятть кожен учасник групи має змогу поділитися своїми відчуттями та враженнями.

У вік технічного прогресу людина з кожним днем полегшує собі життя – надшвидкі комп’ютери, багатофункціональні гаджети полонять увагу дорослих, а що казати вже за дітей, їм саме суспільство створює надкомфортні умови для формування звички до техніки (перед справжнім мобільним телефоном та комп’ютером малюку ми купуємо іграшкові аналоги).

І так поступово з дивами техніки у поєднанні з інформаційним навантаженням (школа, додаткові заняття, гуртки) наші діти входять у ритм сучасного, інформаційно та технічно динамічного, та разом з тим ось того горезвісного малорухливого способу життя, що в свою чергу витісняє з дитинства сучасних дітей рухову активність, яка надпотрібна організму, що активно росте та розвивається, адже м’язовий рух є стимулятором життєвих функцій людини. Так, як це не сумно, та сучасні діти стали менше рухатися, і від цього проблем зі здоровям лише побільшало, адже невірна поза, перевантаження певних м’язів односторонньою роботою, вимушене довге сидіння за партою і т.д. створюють сприятливу базу для порушень постави.

Сутулість та загалом слабкість м’язового корсету обумовлена в першу чергу відсутністю адекватних фізичних навантажень, адже для здоров’я в період росту та розвитку дитині просто необхідні міцні м’язи спини та черевного преса. Тут на допомогу приходить інтегральний фітнес, що поєднує в собі кращі методики різних напрямків системи «розумне тіло», таких програм як пілатес, коригуюча гімнастика та гімнастика для суглобів, йога, лікувальна фізкультура, стретчинг, дихальна гімнастика та інші.

Такі фітнес заняття – це загальнорозвиваюче оптимальне фізичне навантаження, що поєднується з психофізіологічною релаксаційною саморегуляцією. Вони сприяють оздоровленню організму в цілому; здійснюють загальнозміцнюючий вплив на дитячий організм, корегують наявний патологічний процес, формують та закріплюють навички правильної постави, підвищують опірність організму, розвантажують стресову напруги та загалом покращують психологічний стан дитини.

Працівники ВОПО “Джерело надії” вважають, що інтегральний фітнес у поєднанні з елементами рухливих ігор – це сприяння всебічному розвитку учасників “Школи особистісного розвитку підлітків “Вперед і вгору!”  та неймовірний заряд позитивних емоцій, гарного самопочуття, бадьорості і чудового настрою!

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.