bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Chemonics International шукає Бухгалтера в Програму USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО)
21.03.2023

Проект міжнародної технічної допомоги

«ПРОГРАМА USAID З АГРАРНОГО І СІЛЬСЬКОГО РОЗВИТКУ (АГРО)»

Посадова інструкція

Бухгалтер

 

Загальна інформація:

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) є семирічним проектом міжнародної технічної допомоги, що впроваджується компанією «Кімонікс Інтернешнл Інк.» у рамках Договору про співпрацю з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) починаючи з 15 листопада 2019 р.

Метою Програми є прискорення економічного розвитку сільських громад України, що потребують найбільшої підтримки, шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі, що сприятиме розвитку більш продуктивних, сучасних та прибуткових мікро-, малих та середніх сільськогосподарських підприємств (ММСП), які успішно інтегруватимуться в конкурентні українські та міжнародні ринки.

Цілі програми співпадають із трьома елементами ринкової системи: ланцюги доданої вартості, функції підтримки, нормативно-правова база.

З метою забезпечення швидкого реагування на продовольчу кризу, що розгортається в Україні та світі, АГРО працює задля відновлення сільськогосподарського сектору, зокрема його модернізації, підвищення ефективності та диверсифікації, що в свою чергу сприятиме довгостроковому економічному відновленню України та покращенню глобальної продовольчої безпеки.

Кімонікс-АГРО працює над втіленням започаткованої USAID Ініціативи на підтримку стійкості агросектору (Agriculture Resilience Initiative) – AGRI-Україна, яка допоможе Україні зберегти бл. 1,5 млн. т зерна в рамках більш широких зусиль USAID зі збереження темпів виробництва та експорту зерна з України до інших країн світу.

Діяльність АГРО ґрунтується на концептуальному підході, що передбачає розвиток ринкової системи (https://beamexchange.org).

У вересні 2022 року кошторисна вартість проекту збільшена до 120 000 000 дол. США, строк реалізації – продовжено до 13.11.2026, на сьогоднішній день у Проекті працює 56 українських штатних працівників. 

 

Мета роботи

Для досягнення загальних цілей «АГРО», на Бухгалтера покладається відповідальність за проходження процедур звільнення від сплати ПДВ, звірку розрахунків з постачальниками товарів і послуг, угоди з короткостроковими консультантами, роботу із касою, бухгалтерський, в т.ч. зарплатний документообіг. Бухгалтер забезпечує відповідність фінансових і операційних систем стандартним практикам бухгалтерського обліку і відповідній політиці, процедурам і правилам компанії «Кімонікс» і USAID.

 

Основні обов’язки та зобов’язання (основні функції):

Посадові обов’язки Бухгалтера включатимуть такі основні обов’язки та зобов’язання:

Готує такі документи, пов'язані зі звільненням від сплати ПДВ:

  звіти про операції, здійснені Програмою зі звільненням від ПДВ, до USAID та місцевого податкового органу

  пакети документів для звільнення від сплати ПДВ

  супровідні документи згідно з положеннями урядів США і України

  Відповідає за повноту і точність бухгалтерського обліку – пов'язані з ним супровідні документи, зокрема, рахунки-фактури постачальників товарів і послуг, контракти, видаткові накладні, акти приймання і передачі робіт і послуг; регулярні (не рідше, ніж один раз впродовж календарного року) звірки розрахунків з постачальниками товарів і послуг

  Забезпечує точність і правильність обліку операцій

  Відповідає за повноту і точність супровідних документів, пов'язаних з бухгалтерським обліком

  Здійснює прозорі й зрозумілі для аудиту бухгалтерські записи згідно з політикою компанії «Кімонікс»

  Встановлює контакти з Дирекцією «Інпредкадри» ДП Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв (ГДІП) і банком. Вирішує організаційні питання в роботі Програми (процедури найму персоналу, обслуговування персональних банківських рахунків працівників тощо).

  Здійснює кадровий облік місцевих працівників (довгострокових і короткострокових). Координує з ГДІП кадрові питання, включаючи прийняття на роботу, звільнення з роботи, відпустки та лікарняні.

  Збір табелів обліку робочого часу і заяв на відпустку від усіх працівників, перевірка і подання директору/заступнику директора. Введення даних з табелів до файлу Обліку часу.

  Відповідає за перевірку табелів короткострокових консультантів, розрахунки платежів за виконану роботу для подання в ГДІП і підготовку всіх необхідних супровідних документів для здійснення оплати короткостроковим консультантам.

  Взаємодія з банками та іншими офіційними установами у разі необхідності.

  Здійснює електронні банківські платежі через систему клієнт-банк або інтернет-банкінг.

  Розповсюджує настанови щодо використання і дотримання облікової політики та процедур USAID / «Кімонікс» серед працівників Програми «АГРО»; здійснює комунікацію між Штаб-квартирою компанії «Кімонікс» і працівниками Програми щодо специфіки застосування відповідних політик і процедур.

 Застосовує знання відповідних законів і нормативних актів України і США для планування фінансової діяльності. Відстежує останні зміни в українському законодавстві про працю, оподаткування та бухгалтерський облік.

 

Веде касові розрахунки:

  Здійснює готівкові касові виплати

  Веде реєстр касових операцій

  Поповнює касу у разі необхідності

  Приймає кошти в касу Програми для забезпечення потреб діяльності офісу Програми

  Перевіряє наявність готівкових коштів в касі 

  Здійснює і відстежує авансові виплати на відрядження

  Виконує будь-які інші фінансові завдання, поставлені головним бухгалтером / директором з фінансових і адміністративних питань / заступником директора / директором проекту або призначеною ним / нею особою, або самостійно, які відповідають його / її кваліфікації, цьому Обсягу робіт та загальним вимогам Програми «АГРО».

  Упорядковує комплексну систему бухгалтерської документації, що пройшла аудиторську перевірку. Збирає відсутні (якщо такі є) підтверджуючі документи: оригінали рахунків постачальників товарів та послуг, контракти, товарні накладні, акти прийому робіт.

  Супроводжує та відслідковує оновлення системи зберігання та архівування всієї фінансової, договірної та кадрової документації, включно зі скануванням документів. 

  Вводить інформацію з табелів робочого часу у Файл обрахунку робочого часу. Забезпечує підписання зарплатних відомостей персоналом та підшиває їх до відповідних транзакцій із виплати заробітної плати.

•  Допомагає Головному бухгалтеру / Заступнику головного бухгалтера та співробітникам Програми у забезпеченні щоденної діяльності Регіонального офісу, включно із підготовкою фінансових та кадрових документів.

  Проводить відшкодування витрат учасникам заходів, якщо це необхідно (збирає підтверджуючі документи, готує та перевіряє фінансову документацію та процедури відшкодування витрат).

  Працює в програмі Microsoft Teams для виконання поставлених завдань та співпраці з персоналом програми;

  За вказівкою - бере участь у зборі та аналізі даних моніторингу і оцінки (MEL);

  На вимогу - готує розділи звітів, планів, історій успіху і подібних документів;

  Бере участь у регулярних обговореннях «АГРО» на тему Співпраці, Навчання та Адаптації (CLA);

  Дотримується принципів ділової етики компанії «Кімонікс»; 

  На вимогу – виконує інші відповідні завдання.

 

Умови і терміни роботи та підпорядкування:

Для залучення на цю посаду передбачається укладення річного трудового договору з можливою щорічною пролонгацією до завершення строку впровадження Проекту (13 листопада 2026 р.) - в залежності від завдань, що включатимуться до наступних Річних планів робіт Проекту.

Бухгалтер працює у складі фінансово-адміністративного департаменту під безпосереднім керівництвом та підпорядковується Керівникові фінансово-адміністративного департаменту або призначеній ним/нею особі, або іншій(им) призначеній(им) Керівником проекту особі(ам).

Визначене місце роботи: Київський офіс Проекту (м. Київ, Україна, за необхідності – віддалена робота).

Працівник/Працівниця періодично їздитиме у відрядження в інші регіони України.

 

Необхідні навички та професійна кваліфікація:

Працівник/Працівниця повинен(-нна) бути здатним(-ною) задовільно виконувати всі основні обов'язки, зобов'язання та покладені на нього/неї відповідальності. Перелічені нижче кваліфікаційні вимоги відображають знання, вміння та/або здатності, необхідні для виконання основних обов'язків.

  Мінімум 2 (два) роки досвіду роботи бухгалтером з аналогічними функціями, обов’язками та відповідальністю, бажано у фінансованому USAID або іншим донором у проекті МТД

  Ступінь магістра (або еквівалентна) за спеціальністю бухгалтерський облік, фінанси або економіка

  Підтверджена здатність працювати професійно, конструктивно, в команді, вчасно виконувати поставлені задачі, ефективно комунікувати, співпрацювати з різноманітними партнерами, долати складнощі роботи

  Спроможність вести поточну роботу та досягати очікуваних результатів без постійного прямого нагляду

  Вільне володіння українською мовою;

  Володіння англійською мовою на рівні, достатньому для виконання професійних обов’язків та розуміння пов’язаної з роботою Програми письмової комунікації (наприклад, електронної пошти);

  Впевнений користувач програм MS Office 365;

  Успішний досвід роботи у багатонаціональних і багатомовних колективах під тиском та в умовах стислих термінів. 

 

Принципи ділової етики

Кандидат повинен дотримуватись принципів ділової етики «Кімонікс Інтернешнл». Успішний кандидат погоджується виконувати свої обов’язки сумлінно, в повному обсязі та відповідно до своїх здібностей, дотримуватись місцевого законодавства та звичаїв, діяти у відповідності до принципів ділової етики «Кімонікс Інтернешнл» та прийнятих в Україні стандартів. З принципами ділової етики Кімонікс Інтернешнл» можна ознайомитись у місцевому офісі Компанії. Якщо кандидат зіткнеться із питаннями чи проблемами етичного характеру, такими як конфлікт інтересів, хабарництво або відкати, подарунки, плагіат і т.д., він може проконсультуватися з Керівником Проекту «АГРО» за електронною адресою [email protected].

 

Порядок подання резюме

Просимо надсилати резюме та супровідний лист на електронну адресу [email protected] не пізніше 3 квітня 2023 р. з поміткою Accountant та Вашим прізвищем у темі листа. Будь-ласка, жодних запитів за телефоном, ми зв’яжемося тільки з фіналістами.

Компанія «Кімонікс» - роботодавець, що надає рівні можливості всім кандидатам і працівникам та не дискримінує за ознаками раси, кольору шкіри, віросповідання, статі, національності, політичних переконань, сексуальної орієнтації, гендерної ідентифікації, сімейного статусу, інвалідності, генетичної інформації, віку, членства в професійних організаціях, або за іншими факторами, що не входять до переліку необхідних навичок та професійної кваліфікації.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.