bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Сценарист/ка коміксу про Другу світову війну
19.03.2021

ГО «МНЕМОНІКА» оголошує конкурс 

на автора сценарію коміксу (графічної новели) про Другу світову війну на Волині

Ми шукаємо людину, котра готова написати сценарій до коміксу (графічної новели) про події Другої світової війни на Волині. Оскільки в умовах інформаційного перенасичення люди все більше надають перевагу коротким візуалізованим наративам, ми переконані в дієвості обраного нами формату. 

Наша мета – створити комікс (графічну новелу), сюжет якого буде базуватися на реальному пережитому досвіді людей в географічних межах волинського регіону в часі Другої світової війни. Завдяки художньому представленню реальних подій комікс має постати простором для саморефлексії читачів та читачок. У подальшому ми плануємо розробити методичні рекомендації щодо використання створеного коміксу в освітніх та просвітницьких цілях.

Ми розраховуємо, що наш(а) потенційний(а) автор(ка):

  • розумітиметься на контексті подій Другої світової війни на Волині та сучасному дискурсі культури пам’яті про неї;
  • узгодить концепт коміксу (графічної новели) із представником команди проекту “Стежками пам’яті” ГО “Мнемоніка” та зможе гнучко вносити зміни та адаптувати фінальну версію сценарію коміксу до завершення травня 2021 року відповідно до побажань замовника;
  • матиме досвід створення сценаріїв хоча би в  одному з напрямків: написання коміксів (графічних новел), сценаріїв драматичних творів, ігрового кіно чи синопсисів документальних фільмів або близький до цього досвід (просимо описати його в заявці).

Обсяг коміксу - 40 сторінок (включно із малюнками графічної новели). Текстова частина має включати від 12 000 до 15 000 символів. Бажаною, проте не обов’язковою, є інтеграція до сценарію коміксу наративу представленого у онлайн-виставці “Людяність над безоднею пекла” (https://mnemonika.org.ua/exhibitions),  що включає сюжети про  порятунок євреїв представниками інших національностей у час Голокосту на Волині. Дана виставка розроблена командою “Мнемоніки”.

Тривалість роботи над сценарієм коміксу – квітень-травень 2021 р.

Для участі в конкурсі необхідно до 30 березня заповнити форму за посиланням: https://forms.gle/u2Zz4S8ydBTHgugA7 

Про результати конкурсу Ви будете повідомлені не пізніше 5 квітня 2021 року. Для уточнення даних (за необхідності) з Вами можуть сконтактувати представники проекту. 

 Проєкт «Стежками пам’яті» реалізується за підтримки фонду «Відповідальність, пам’ять, майбутнє» (EVZ) / The project “Memory Paths” was supported by the EVZ Foundation.

 

                       

Контакти

  • https://mnemonika.org.ua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.