bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Вікіновини шукають своїх авторів
10.06.2013

Вікіновини шукають авторів – людей, повних бажання писати неупереджені новини, забезпечувати доступ до них широкого кола громадськості та висвітлювати будь-які цікаві теми (в тому числі ті, які не могли би бути висвітлені у традиційних медіа).

Вікіновини — відкрите новинне інтернет-видання, яке створюється неоплачуваними дописувачами. Технологія й принципи написання новинних статей у Вікіновинах такі ж, як у Вікіпедії та інших виданнях фонду «Вікімедіа».

Станом на квітень 2013 року українські Вікіновини вийшли на 19-е місце в світі за кількістю переглядів серед інших вікіновин. Це означає понад 100 тисяч переглядів за місяць. За кількістю статей (1022) українські Вікіновини посідають 24-е місце. Це не відповідає тому місцю, яке могли б українські Вікіновини займати, як за кількістю потенційних читачів, так і дописувачів.

Громадська організація «Вікімедіа Україна» та українські редактори Вікіпедії допоможуть новим авторам освоїти технологію написання новин та розміщення їх у Вікі.

Журналісти Вікіновин можуть акредитовуватися на прес-конференції, брифінги, безкоштовні прес-покази та інші заходи для медіа. Також в разі потреби вони зможуть отримати офіційне документальне підтвердження про співпрацю із Інтернет-виданням.

Вимоги до статей у Вікіновинах близькі до вікіпедійних вимог – це дотримання нейтральної точки зору, посилання на джерела та дотримання авторських прав. У Вікіновини не можна дослівно копіювати новини із інших джерел, за винятком копіювання із джерел, що поширюються на умовах вільної ліцензії або є у суспільному надбанні. Наприклад, тексти із сайту української служби «Голосу Америки» перебувають у суспільному надбанні і можуть бути вільно копійовані у Вікіновини із посиланням на джерело.

Додаткову інформацію ви можете отримати за телефоном:

+380961503291, Наталія. [email protected]

Вподобай сторінку Вікіновин у соціальних мережах:

на Facebook

Вконтактe 

та у Ґуґл+  

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.