bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В НаУКМА пройшов четвертий науково-дослідницький міждисциплінарний форум з питань корупції
18.06.2019

Міждисциплінарний науково-освітній центр протидії корупції в Україні (ACREC) і НаУКМА мають честь прийняти у себе четвертий науково-дослідницький міждисциплінарний форум з питань корупції «Різновиди (анти)корупції: уроки минулого для майбутнього», який організовується Міждисциплінарною мережею дослідників корупції (ICRN) та ACREC за фінансової підтримки Міжнародного фонду “Відродження”.

Цей форум має на меті об’єднати молодих науковців та практиків, які працюють у сфері запобігання і протидії корупції з усього світу. Інтерактивні семінари на цьому Форумі зосереджені на різних проявах корупції та на розробці антикорупційної політики в умовах міжнародного та громадського тиску для проведення реформ. Ці дискусії об’єднають теоретичні та емпіричні роздуми щодо ролі політичної культури, інститутів, існуючих соціальних рухів, міжнародних організацій, ролі політичних та економічних еліт, технологічного розвитку та засобів масової інформації для динаміки та політики корупції та концепції протилежності корупції.

Цей Форум вперше збирає в Україні не просто людей з різних країн, але й з різних континентів: Азії, Африки, Північної та Південної Америки, Європи.
Уперше корупція обговорювалася не формально, як це зазвичай буває в Україні. Дослідники обговорювали старі підходи до розуміння цього явища, чому не працюють старі Антикорупційні механізми, за допомогою чого виробити нову регіональну або національну політики. Учасники Форуму також працювали над розробкою нових підходів та механізмів. Наприклад: оцінювання корупційних ризиків за допомогою різноманітних IT інструментів; побудова системи публічного управління на основі технології Distributed ledger; створення соціальних ігор (експериментів) для пояснення феномену корупційної поведінки і т.д.

З рештою, такий Форум раніше проводився у різних країнах - Франції, Нідерландах, Швеції. Для Університету за честь приймати в себе Форум такого рівня. Сподіваємось, що він стане поштовхом для становлення нових дослідників корупції в Україні.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.