bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Рецепт успіху від Пласту: за допомогою ІТ вдалося створити систему оцінки «третьопробників»
19.03.2015

Національна Скаутська Організація України Пласт має вже понад столітню історію. Зараз організація нараховує близько 10 000 членів у всіх регіонах України,  також пластові організації існують в багатьох країнах, де є українська діаспора.

Весь час свого існування організація спиралася на досвід світового скаутського руху – його принципи та методику. Основною віковою групою для Пласту є діти віком від 11 до 18 років, які мають можливість, займаючись в групах (гуртках та куренях), вдосконалювати свої фізичні, моральні та інтелектуальні риси.

Одним із інструментів роботи з юнацтвом є система проб  переліку завдань, які необхідно виконати пластуну чи пластунці для того, щоб здобути новий ступінь в організації. 

Всього існує три пластові проби. Третя проба  найцікавіша та найпочесніша в організації. Крім іншого, для того, щоб здобути бажаний ступінь пластуна скоба або пластунки вірлиці, необхідно виконати дев’ять проектів соціального чи організаційного характеру. Після цього керівний орган Пласту розглядає кожну пробу на предмет дотримання рівню проетків та відповідності пластовим правильникам. 

Оскільки організація досить чисельна та розкидана географічно, однією з проблем був різний рівень проектів третьопробників, важкість оперативного прийняття рішень та великий обсяг інформації для опрацювання та впорядкування.

Саме для цього було сторено он-лайн систему здачі проби 3proba.sitegist.net, де кожен потенційний третьопробник має можливість зареєструватися, пройти усі необхідні перевірки (дозвіл свого виховника, перевірка отримання усіх попередніх ступенів).

Після того, як юнак чи юначка отримує доступ до здачі проби, обмежений в часі, він/вона має можливість знайти цікавий проект для реалізації (в розділі Біржа проектів)  або поділитися своєю ідеєю. Також після того, як юнак виконав якийсь із проектів, він має його описати в системі, створивши відповіний допис з ілюстраціями та геолокаціями.

Кожен проект, що пройшов модерацію, можна переглянути, прокоментувати та оцінити. Також у системі зберігаються інші дані, необхідні для прийняття рішень: результати кваліфікаційного табору, вмілості юнака та інше. Паралельно вносяться дані про усіх пластунів що здавали цю пробу раніше

Система має розширений рівень доступів для референтів місцевих осередків та загальноорганізаційного проводу. В залежності від ролі в системі кожен користувач має цілий перелік інструментів та доступів до бази учасників.

Станом на зараз (9 місяців роботи) система містить вже більше 250 проектів та більше 400 зареєстрованих користувачів.

Фактично було створену спеціалізовану соціальну мережу на основі CMS Sitegist (sitegist.com), гнучкість якої дозволила врахувати всю пластову специфіку. Станом на зараз система дозволила полегшити комунікацію, вирівняти рівень проектів і значно спростити впорядкування результатів здачі проб.

Основною трудністю при реалізації був у більшості волонтерський підхід до створення ресурсу що значно подовжило розробку в часі.

***

Рецепт успіху бере участь у конкурсі «Використання ІТ-інструментів у діяльності ГО: рецепти успіху», що проводить Корпорація Microsoft у партнерстві з Ресурсним центром ГУРТ.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.