bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Польсько-українська школа програмування для дітей шукає партнерів
07.03.2019

Польсько-українська школа програмування розшукує українські організації, які працюють у сфері позашкільної освіти, розвивального навчання, а також хочуть навчитися чи вже використовують нові технології у навчальному процесі. 

Хто ми?

Лабіринт кроків” - це партнерський проект польської організації “Pro Cultura” та українських - “Тумблер” і Арт-резиденція “Плюс/Мінус”. За фінансової підтримки #ProgramRITA.

Кого ми розшукуємо?

Українські організації, які працюють у сфері позашкільної освіти, розвивального навчання, а також хочуть навчитися чи вже використовують нові технології у навчальному процесі. Кожна організація має делегувати двох учасників, які пройдуть навчання, бажано, щоб один з них або обидва мали досвід тренерської роботи із дітьми.

Що ми пропонуємо?

Стати частиною міжнародного проекту, перейняти польський досвід викладання програмування наймолодшим дітям з використанням гри Scottie Go, в ході 5-денного семінару отримати знання та навички для навчання програмуванню дітей 1-3 класів, отримати набори ігор для роботи з дітьми у своєму регіоні, на практиці прокачати свої тренерські скіли та навіть отримати за це винагороду.

Чи потрібно розбиратись в IT чи бути вчителем інформатики?

Ні! Гра Scottie Go! зрозуміла та доступна для наймолодших дітлахів, тож і для викладання навчального курсу не треба володіти спеціальними знаннями. Ви маєте вільно (на рівні середньостатистичного користувача) обходитися з гаджетами, а також (і це головне!) розуміти, що робити із купою активної та допитливої малечі. Базову інформацію щодо мови програмування та кодування за допомогою гри ви отримаєте на підготовчому семінарі.

Трохи подробиць про наші цілі та плани:

Лабіринт кроків” - польсько-українська школа програмування для дітей” - партнерський проект, що передає досвід навчання програмуванню учнів 1-3 класів.

Першим етапом проекту буде п’ятиденний семінар (м. Сєвєродонецьк, 8-12 квітня 2019 р.). У ньому візьмуть участь 10 майбутніх тренерів з 5 регіонів України. Учасники дізнаються про сучасні дидактичні методи та засоби, які використовуються при навчанні програмуванню. Крім того вони отримають знання, необхідні для подальшого розповсюдження проекту, тобто дізнаються, як підготувати шкільних учителів працювати з грою.

На першому етапі проекту також будуть проведені практичні заняття в школах. В рамках проекту підготовлені 4 сценарії для дітей (3 адаптовані сценарії з польського проекту KoderJunior та 1 розроблений для цього проекту).

На другому етапі підготовлені тренери будуть самостійно проводити заняття для учнів 1-3 класів у вибраних школах у 5 областях України, відповідно до територій діяльності організацій, залучених до проекту. Кожна з тренерських пар проводитиме 3 навчальні цикли, що складаються з 4 занять (дві навчальні години кожне).

Для підтримки довготривалості проекту навчальні ігри, що використовуватимуться в ході занять, будуть передані українським партнерським організаціям. Це рішення дозволить тренерам обмінюватися знаннями та проводити семінари для вчителів початкової школи та учнів навіть після закінчення проекту. В проекті також передбачена винагорода за проведення навчальних циклів підготовленими тренерами.

Зацікавила наша пропозиція?

То поспішайте заповнити заявку на участь у проекті (до 20 березня включно) за посиланням:

https://goo.gl/forms/2nUbyizgDQ4rdgZD3

Залишились питання?

Пишіть або телефонуйте: [email protected], +380965965786

Та слідкуйте за новинами на сторінці проекту: 

https://www.facebook.com/labirynt.krokiv/ 

Контакти

Коментарі

Топило Олександр   1863 дні тому   #  

Не правильно указан эл.адрес. Письма не доходят.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.