bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Школа громадянської дії» у Вознесенській громаді
25.11.2021

Ви хочете змін у своїй громаді, в своєму мікрорайоні, на вулиці?

Тоді – ця інформація для ВАС!

Для голів органів самоорганізації населення (ОСН)

8, членів ініціативних груп, для активних громадян Вознесенська, Новогригорівки та Ракове  розпочинає роботу «Школа громадянської дії», яка буде працювати протягом року, починаючи з грудня 2021 року.

Ви можете отримати знання з питань написання проектів, ознайомитись з  системою  поводження  із сміттям, благоустрою,  доброї освіти і медицини і ще багато інших питань відповідно до ваших запитів, які Ви можете прописати в анкеті для реєстрації. 

 «Школа громадянської дії» буде працювати  в рамках відповідної партнерської ініціативи http://frgn.mk.ua/?p=12806 ФРММ, Вознесенської міської ради  та ГО «Вознесенська асоціація розівитку місцевої демократії» ( ГО ВАРМД)  – представника #ГромадськаПрефектура  у Миколаївській області.

У «Школі громадянської дії» ВИ можете перейти від рівня слухача на  вищий рівень «АМБАСАДОРА» - представника інтересів та захисника прав громади у діалозі з владою для вирішення потреб  громади - за результатами вашої активної участі у навчанні.

У рамках навчання в «Школі громадянської дії» буде проведено дві сесії – у грудні 2021 та навесні 2022 року.

У програмі сесій «Школи громадянської дії»  на  двох-денних тренінгах будуть передбачені такі питання для вивчення:

  • Як з’ясувати ключові проблеми  у вашому мікрорайоні на шляху до гармонійної, спроможної   громади? Що з цими проблемами  робити?
  • Як написати проекти щодо вирішення цих проблем та куди ці проекти направити? 
  • Як використовувати  інструменти демократії участі громадян для вирішення проблем вашого мікрорайону :

- створення органів самоорганізації населення – як самої ефективної моделі демократії в об’єднаній громаді ( особливо це актуально для сіл Новогригорівка та Ракове);

- громадські ради;

- громадські слухання;

- громадська експертиза та громадський аудит, чим вони відрізняються?

- місцева ініціатива,

- електрона петиція;

 - інші.

Випускникам «Школи громадянської дії» будуть надані відповідні консультації щодо пошуку ресурсів та реалізації відповідних ініціатив, проектів,  які будуть сформовані під час навчання у «Школі громадянської дії»

Перше навчання осінньої Школи відбудется  о 10—00 , шостого та сьомого грудня  2021 року у приміщенні «В-клубу» (вул. м Вознесенськ, вул.Соборності, 33, другий поверх).

Реєстрація учасників осінньої сесії Школи за посиланням

З питань участі  у  навчанні «Школи громадянської дії» можна звертатися до: Олена Вартанян   офіс-менеджер

ГО «Фонд розвитку Миколаєва», 

Тел (0512) 47-38-79, E-mail: [email protected] 

Тетяна Зелинська  - голова  ГО «ВАРМД,  громадський префект по Миколаївській області, депутатка Вознесенської районної ради ,   тел.0663125963 , E-mail: [email protected] 

Прес-служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»

_____________________________________________________________________________

Діяльність відбувається за підтримки проекту  «Дієва місцева демократія у гармонійних громадах Миколаївщини», що реалізуються ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» (далі ФРММ) за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» та Європейського Союзу в рамках грантового компоненту проєкту EU4USociety.

EU4USociety – спільний проєкт Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу, що спрямований на посилення залучення, сталості, спроможності, актуальності та впливу українського громадянського суспільства у вирішенні актуальних внутрішніх, регіональних та глобальних викликів.

Реалізація довготермінової партнерської ініціативи  відбувається на виконання Меморандуму про співпрацю від 19.11.2020р між  ФРММ та Вознесенською міською радою та при партнерстві з ГО «ВАРМД» .

Контакти

  • 0512473879

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.