bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відкрито набір на «АНТИшколу громадського детектива»
25.05.2021

Фонд Інновацій та Розвитку Україна за підтримки Black Sea Trust for Regional Cooperation (Project of the German Marshall Fund) розпочинає набір на навчальний курс «АНТИшкола громадського детектива».

Найкращі експерти країни з Києва, Одеси, Харкова та Черкас навчать виявляти, розслідувати та повідомляти про корупцію. 

Випускники навчального курсу отримають сертифікати і можливість самостійно провести розслідування на платформі WikiInvestigation

Випускники, які бажать провести розслідування корупції на місцевому рівні, можуть розраховувати на менторську підтримку членів команди Фонду Інновацій та Розвитку Україна, зокрема, юридичні та інформаційні консультації. Найкращі матеріали розслідувачів-початківців будуть винагороджені в еквіваленті 100 дол. США. Загалом, буде відібрано 30 розслідувань для винагороди”, - зазначив центральний координатор “АНТИшколи громадського детектива” Олександр Мельниченко. 

Курс триватиме місяць і складатиметься з чотирьох модулів, що проходитимуть щосереди (1 раз на тиждень) з 12:00 до 14:00. Кожен модуль складатиметься з двох вебінарів.

ПЛАН НАВЧАННЯ:

1 МОДУЛЬ 9 червня 2021 року:

12:00 Як виявити та проаналізувати корупційне правопорушення на місцевому рівні. Методи збору інформації: OSINT, офіційні джерела інформації, відкриті реєстри та бази даних України.

13:00 Юридична кваліфікація корупційного правопорушення в Україні.

2 МОДУЛЬ 16 червня 2021 року:

12:00 Корупційні правопорушення при публічних закупівлях та при оренді державного і комунального майна.

13:00 Корупційні правопорушення:  конфлікт інтересів у депутатів місцевих рад та декларування.

3 МОДУЛЬ 23 червня 2021 року:

12:00 Інструменти локальної демократії: загальні збори, органи самоорганізації населення, електронні петиції, консультаційно-дорадчі органи, громадські слухання, місцеві ініціативи, доступ до засідань колегіальних органів, бюджет участі, звернення громадян тощо. 

13:00  Доступ до публічної інформації: складання запиту, терміни виконання запиту, оскарження ненадання відповіді. Яка різниця між запитом і зверненням.

4 МОДУЛЬ 30 червня 2021 року:

12:00  Викривачі корупції як ефективний інструмент боротьби з корупцією на місцевому рівні. Заява про корупційних злочин або корупційне правопорушення.

 13:00  Чому важливо розслідувати корупційні правопорушення: корупційні розслідування, що змінили   Україну та світ, та видатні міжнародні практики громадського контролю.

Щоб податися на навчання, потрібно заповнити анкету: https://forms.gle/EPReqWjHrpm67TCP7 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.