bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ЄС і ПРООН запускають серію онлайн-курсів для ОСББ
20.04.2021

Європейський Союз і Програма розвитку ООН (ПРООН) в Україні оголосили про запуск серії онлайн-курсів «ОСББ: абетка успіху». Курси будуть цікаві для всіх, хто замислюється над створенням об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ), а також для тих, хто бажає ефективно утримувати свій багатоквартирний будинок, зокрема впроваджувати ініціативи з підвищення енергоефективності.

Постійна представниця ПРООН в Україні Дафіна Ґерчева зауважує, що курси надають покрокову інструкцію з ефективного утримання багатоквартирних будинків. Попри те, що останнім часом вдалося досягти певного прогресу в підвищенні енергоефективності будівель в Україні, потрібно докласти значно більше зусиль для забезпечення прогресу реалізації Порядку денного 2030 та ефективного споживання енергії та тепла у житловому секторі.

«Організація якісного утримання багатоквартирного житлового будинку сприяє не тільки численним перевагам комфортного життя мешканців будинку. Об’єднані співвласники – це місцеві лідери і лідерки, активісти і активістки – агенти змін, які впливають на соціальні зміни», – зазначила пані Ґерчева.

Серія курсів «ОСББ: абетка успіху» складається з трьох онлайн-курсів: «Створення і початок діяльності ОСББ», «Бухгалтерський облік для ОСББ», а також «Технічні поради щодо обслуговування багатоквартирного будинку для ОСББ».

 

 

Усі три курси знаходяться у вільному та безкоштовному доступі на освітній платформі Prometheus. Навчання не прив’язане до календаря, тож користувачі можуть проходити курс у власному темпі.

Онлайн-курси розроблено в межах проєкту «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень» (HOUSES), що фінансується Європейським Союзом та впроваджується ПРООН в Україні. Мета проєкту – мобілізувати українських співвласників будинків задля покращення енергоефективності будинків.

Проєкт триває вже понад два роки. За цей час  ПРООН допомогла створити понад 2000 нових ОСББ, а понад 5000 ОСББ отримали кваліфіковану консультаційну допомогу, доступ до безкоштовного навчання та обмін знаннями серед громад.

Контакти

  • Лідія Ігнатова

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.