bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Набір на серію навчальних візитів для організацій громадянського суспільства у сфері інклюзії
05.04.2021

Якщо ви команда молодої громадської або благодійної організації, яка працює з людьми з інвалідністю чи внутрішньо переміщеними особами та прагне підвищити рівень свого організаційного розвитку, то цей анонс саме для вас!

Ми переконані, що в громадському секторі України існує великий запит на обмін досвідом та підтримку одне одного задля того, щоб творити позитивні зміни. Навчальні візити – чудова можливість для новостворених організацій підвищити свою життєздатність та самозарадність.

Що таке навчальний візит?

Навчальний візит – це короткострокове стажування (3-5 днів, онлайн чи офлайн відповідно до домовленостей) для новоствореної організації (створеної не раніше ніж у 2018), що працює у сфері інклюзії. Стажерів прийме досвідчена громадська організація, котра працює у тій самій сфері, що і організація-стажер.

Мета навчальних візитів – допомогти новоствореним організаціям громадянського суспільства (ОГС) вивчати і застосовувати досвід інших організацій, які досягли успіху в своїй роботі. Під час навчального візиту приймаюча організація поділиться з новоствореною одним/декількома наступними інструментами та кращими практиками у сферах:

  • проєктного менеджменту;
  • грантового менеджменту;
  • стратегічного та операційного планування;
  • адвокації;
  • мережування;
  • зовнішніх та внутрішніх комунікацій.

Безпосередньо навчальні візити відбуватимуться за грантової підтримки ІСАР “Єднання” наданої новоствореній організації у межах проєкту “Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України”, який реалізує ІСАР Єднання у партнерстві з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) за щирої підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (АМР США). Грант може покривати витрати організації-стажера на дорогу та проживання, а також оплату послуг з організаційного розвитку приймаючій стороні (гонорари тренерам та консультантам).

Очікується, що навчальні візити відбудуться влітку 2021 року, онлайн чи офлайн залежно від карантинних обмежень та домовленостей організацій.
Які очікування організаторів від організації-стажера?

  • Відвідати вебінар щодо самооцінки рівня організаційного розвитку, формування запиту на інструмент, формування навчального плану та процесу подання грантової заявки (деталі, час та посилання на Zoom отримають згодом організації, які пройдуть перший етап відбору на відповідність формальним вимогам);
  • Підготувати всі необхідні документи та подати грантову заявку на навчальний візит;
  • У разі підтримки заявки,підтримки заявки, під час навчального візиту набути новий досвід/навички;
  • Пройти коротке вихідне опитування після навчального візиту, подати звіт за грантом (фінансовий та програмний звіти), та пройти повторну самооцінку рівня оргрозвитку.

Як працює механізм навчальних візитів?

Серед організацій, що заповнять форму реєстрації, будуть відібрані ті, котрі відповідають формальним вимогам навчальних візитів. Вони отримають запрошення на вебінар, де зможуть детально вивчити механізм подачі грантової заявки на навчальні візити.

Опісля вебінару потенційні організації-стажери отримають контакти організацій, які готові поділитися своїми навичками та досвідом, для укладення домовленостей. За двосторонньої згоди сторін, розпочинається процес подачі грантової заявки. Заявки розглядатиме на конкурсній основі Відбіркова комісія.

Організації, які отримають гранти, відвідають приймаючі організації в узгоджені дати.

Для попереднього відбору та участі у вебінарі щодо подачі заявки на навчальний візит необхідно заповнити форму учасника: https://forms.gle/RRELUaFMhQu3aENL7 до 13 квітня 2021 (включно).

У випадку виникнення будь-яких питань щодо навчальних візитів чи процесу, прохання звертатися до асистентки проєктів ЦЕДЕМ Юлії Дядюк поштою [email protected] або на ФБ.

Проєкт “Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України” реалізується ІСАР Єднання у партнерстві з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (АМР США).

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.