bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Креативна майстерня ARTIFAKE: Мистецтво проти пропаганди
04.02.2021

За підтримки програми  Європейського Союзу  «Креативна Європа» ГО «Інтерньюз-Україна» відкриває набір учасників для  міжнародного проєкту з медіаграмотності. Шукаємо митців, які працюють у напрямі street art і хочуть сприяти становленню критичного мислення українців. Учасники онлайн майстерні матимуть нагоду пройти 5-денний інтенсив курс з «анатомії» пропаганди та її протидії. Після навчання художники зможуть розробити арт-концепції на тему пропаганди й дезінформації та взяти участь у конкурсі. Переможці отримають фінансову підтримку на реалізацію власних ідей на Півдні та Сході України.

Майстерня відбудеться з 22 до 26 лютого на платформі ZOOM. Для участі просимо всіх охочих зареєструватися до 17 лютого, 12:00 за цим посиланням

Завдяки цифровим технологіям пропаганда й дезінформація стали глобальними. Через це жодна людина не може бути впевненою, яка інформація є правдивою, а яка  ні. Численними є випадки, коли пропаганда й маніпуляції призводять до збройних конфліктів. Україна — яскравий приклад держави, яка переживає наслідки гібридної війни, медіаманіпуляцій і дезінформації. 

Саме тому команда «Інтерньюз-Україна» разом з польськими (Art Transparent Foundation) й вірменськими партнерами (Association of Audio-Visual Reporters) вирішила провести цю креативну майстерню, зібравши авторитетних експертів у галузі медіаграмотності, протидії гібридним загрозам, а також видатних українських митців. На учасників майстерні чекають:

 

  • 15 годин вебінарів, насичених актуальною інформацією про дезінформацію, боротьбу з пропагандою та роль мистецтва у цьому;

  • 10 дискусійних панелей з провідними експертами;

  • 5 інтерактивних сесій з відомими українськими діячами культури;

  • 2 робочі мови (англійська та російська);

  • можливість міжкультурного діалогу серед учасників з 3-х країн;

  • стипендія 3,5 тисяч євро на створення муралу на Донбасі.

 

Додаткову інформацію можна отримати в менеджерки проєкту Олександри Панової ([email protected]).

Захід організовано ГО «Інтерньюз-Україна» у партнерстві з Фондом «Art Transparent» і ГО «Association of Audio-Visual Reporters» за підтримки програми  Європейського Союзу «Креативна Європа» та Міжнародного Фонду «Відродження». Думки й погляди, висловлені протягом заходу, виняткова відповідальність спікерів. Донори не несуть жодної відповідальності за подальше використання матеріалів креативної майстерні.

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.