bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Програма підтримки розвитку соціальних послуг
29.06.2020

Команда Представництва Фонду міжнародної солідарності рада повідомити, що з 1 липня 2020 р. розпочинається реалізація проєкту «Підтримка процесу децентралізації: розвиток компетенцій об’єднаних територіальних громад у сфері надання соціальних послуг»

Мета: розвиток компетенцій об’єднаних територіальнихг ромад у сфері соціальної допомоги та підвищення кваліфікації фахівців соціальної сфери , що, у своючергу, має допомогти у наданні якісних соціальних послуг жителямг ромад. 
Проєкт буде тривати з 1 липня 2020 року по 31 грудня 2021 року. 

Кожен учасник проєкту візьме участь у циклі тренінгів з управління наданням соціальних послуг в ОТГ та з написання проєктних заявок, а також у навчальних поїздках до Польщі. Найактивніші учасники матимуть можливість отримати кошти на реалізацію власних ідей в рамках Фонду малих проеєктів.

Знання, отримані під час проєкту, допоможуть учасникам в подальшому розвитку надання якісних послуг у соціальній сфері в ОТГ, а отриманий досвід вони зможуть використати у процесі подачі заявок на отримання коштів з інших джерел.

Знання, отримані під час проєкту, допоможуть учасникам в подальшому розвитку надання якісних послуг у соціальній сфері в ОТГ, а отриманий досвід вони зможуть використати у процесі подачі заявок на отримання коштів з інших джерел.

Щоб долучитись до проєкту, треба заповнити реєстраційну анкетeу за посиланням до 15 липня включно
 https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=QsNmlg4PB0GAc9DkJnN5scqSqI9YAsBEh3-SaW5rza9UME1ZQjVBQjI0MEhOVUc0U0E5MkIzWkRMRS4u

Оголошення результатів - 24 липня.

 Детальніше про проєкт


Проєкт складається з п’яти компонентів:


1) Навчальні семінари з управління наданням соціальних послуг в ОТГ за участі польських експертів – для учасників з кожної області планується проведення трьох триденних семінарів у період від серпня по листопад, які відбудуться в обласних містах (Вінниця, Житомир та Черкаси), якщо це буде можливим з огляду на карантинні обмеження в зв’язку з Covid-19*[1]. Точні дати проведення  семінарів будуть повідомленні пізніше.  
Теми навчальних семінарів:

- оцінка потреб і спроможності ОТГ в наданні соціальних послуг, яка відбудеться за допомогою спеціальної методики оцінки потенціалу надання соціальних послуг (результатом роботи стане вміння визначити сильні сторони та сфери для вдосконалення, в тому числі планування заходів і проєктів для вдосконалення);

- аналіз та прогнозування потреб у соціальних послугах (результатом роботи стане  підвищення компетентності ОТГ у сфері проведення оцінки потреб та планування соціальних послуг);

- розробка планів вирішення соціальних проблем та надання соціальних послуг (результатом стане поглиблення знань у сфері діагностування та ідентифікації соціальних проблем та потреб в ОТГ). 
Щонайменше 50% часу семінарів буде приділене вправам, груповій роботі, практичним порадам і прикладам. 

2) Тренінг з планування власних проєктів та написання проєктних заявок – для учасників з кожної області планується проведення одного дводенного тренінгу у період листопад-грудень. Mета тренінгу– набуття навиків подання заявок на отримання грантових коштів, виходями з проблем, які були визначені в ході навчальних семінарів з польськими експертами.

3) Навчальні поїздки до Польщі – у 2021 році заплановано три навчальних візитів до польських органів місцевого самоврядування для представників ОТГ, які братимуть участь в проєкті.  Візити триватимуть тиждень. Одним із елементів візиту буде підсумкова зустріч з польським експертом, який допоможе розробити план вирішення виявлених проблем у ході навчальних семінарів у сфері надання соціальних послуг із використанням прикладів з польських територіальних громад (ґмін). 
4) Фонд малих проєектів – в рамках проєкту у 2021р. буде оголошений відбір власних проєктів громад, спрямованих на розвиток системи надання соціальних послуг в громадах (в т.ч. на інфраструктурну складову). Три найкращі заявки з кожної області (всього 9) отримають співфінансування від Представництва Фонду в обсязі до 14 тис. доларів кожна.

5) Форум хороших практик – одноденна підсумкова конференція запланована на закінчення проєкту у грудні 2021 року. Мата заходу – презентація результатів проєкту та спілкування учасників.

 

Вимоги до об’єднаних територіальних громад, які бажають взяти участь у програмі:

  •  Громада є спроможною, надає соціальні послуги населенню та має для цього необхідні структури та кадри.
  • Готовність делегувати 2 представників для участі у навчальних семінарах. Обов’язковою умовою є участь фахівця зі сфери соціальних послуг (напр., керівник Територіального центру соціального обслуговування) та особи зі складу виконкому ОТГ, відповідальної за соціальні питання.
  • Готовність взяти участь у всіх навчальних заходах програми є обов’язковою умовою для подачі заявки на співфінансування в рамках Фонду малих проєктів.

У разі виникнення додаткових питань, ви можете зв’язатися з нами за допомогою електронної пошти [email protected]

 

ІНФОРМАЦІЯ ПРО ОРГАНІЗАЦІЮ 

Представництво фонду міжнародної солідарності в Україні «Solidarity Fund PL in Ukraine» було засновано в липні 2019 року для сприяння досягнення мети, цілей і завдань Фонду міжнародної солідарності Республіки Польща «Solidarity Fund PL». «Solidarity Fund PL» був заснований в кінці 90-х років з ініціативи Президента Республіки Польща, з метою надання допомоги країнам, що знаходяться на етапі переходу до ринкової економіки та приватного підприємництва, а також підтримки їх економічного, соціального і політичного розвитку. Протягом своєї діяльності Фонд реалізував низку проектів, у тому числі для України, Молдавії, Казахстану та Грузії. Ще у 2015 році «Solidarity Fund PL» почав виконувати конкретні завдання в галузі підтримки реформ самоврядування в Україні, що випливають з Меморандуму про співпрацю між Польщею та Україною, підписаного у Варшаві 17 грудня 2014.


*[1] Якщо не буде можливим проведення навчальних семінарів в обласних містах, вони відбудуться в онлайн-форматі, про що учасники проєкту будуть повідомлені заздалегідь.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.