bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Медіазліт: відкрито набір на літню онлайн-школу для журналістів
04.06.2020

Для журналістів-початківців, які прагнуть відповідати сучасним викликам професії, ГО «Інтерньюз-Україна» оголошує набір на літню онлайн-школу «Медіазліт». Її мета – підготувати універсального професіонала, який зможе бути не лише автором тексту, але й фотографом, оператором, монтажером, SMM-спеціалістом.

ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ

Чому «Медіазліт»?

Слово «зліт» в українській мові має кілька значень.

  1. Піднесення на вищий щабель, рух уперед. «Медіазліт» допоможе журналістам вивести власну експертизу на новий рівень, опанувати нові знання та удосконалити навички для успішної роботи в медіа.

  2. Збори представників певної професії. «Медіазліт» об’єднає медійників з різних напрямів журналістики та з різних регіонів України. Протягом курсу у них буде можливість поділитися одне з одним власним досвідом та компетенціями. 

Хто може взяти участь?

Навчальний курс спрямований на журналістів-початківців: студентів, нещодавніх випускників, молодих фахівців  та охочих змінити професію. Перевага надаватиметься учасникам із Донецької та Луганської областей.

Формат

Період роботи школи: червень–серпень 2020 року. Вона складатиметься з 4-х модулів, які включають загалом понад 20 онлайн-занять. Тривалість кожного: 1–3 години залежно від теми. 

Початок навчання

Перші два заняття відбудуться 17 та 19 червня на онлайн-платформі Zoom. Учасники зможуть у реальному часі ставити запитання та дискутувати з тренерами. 

Для участі у літній школі «Медіазліт» заповніть, будь ласка, онлайн-анкету до неділі, 14 червня 2020 р., включно.

Відбір учасників проходитиме на конкурсній основі. Кількість місць обмежена. Тільки відібрані учасники не пізніше 16 червня отримають електронний лист від організаторів із підтвердженням участі та докладною програмою.

Програма та структура навчального курсу

Модуль 1.Особливості роботи журналіста в сучасних умовах

  • Стандарти інформаційної журналістики.

  • Дезінформація у соціальних мережах і верифікація інформації.

  • Правові засади діяльності журналіста в Україні.

Модуль 2. Сторітелінг: як створити текст, який захоплює

  • Структура та зміст журналістської статті, мова матеріалу.

  • Написання тексту для різних типів медіа.

Модуль 3.Основні принципи роботи з фото-, відео- та аудіоматеріалами

  • Створення мультимедійних історій.

  • Підготовка інформаційних фото-, відео- та аудіоматеріалів.

Модуль 4.Удосконалення журналістських навичок. Як знайти свій жанр у журналістиці

  • Техніка телевізійного репортажу.

  • Журналістика даних і наукова журналістика.

Тренери та спікери

Понад 20 професійних журналістів та медіаекспертів ділитимуться своїми знаннями та досвідом з учасниками школи. Серед тренерів:

Тетяна Матичак, українська журналістка, редакторка, медіатренерка, фахівчиня з протидії пропаганді та маніпуляціям. Працювала журналісткою та редакторкою у LIGA.net, Korrespondent.net, газеті «Сегодня». Була співзасновницею та головною редакторкою сайту Stopfake.org. 

Ігор Куляс, провідний медіатренер України. Працював шеф-редактором «Нового каналу», випусковим редактором програм новин «Репортер», редактором-аналітиком Телевізійної служби новин на «1+1». 

Олександр Макаренко, провідний медіатренер, медіаконсультант, кризовий менеджер. Працював директором тренінгового центру ГО «Інтерньюз-Україна».

Анатолій Марциновський, медіатренер і журналіст «Європейської правди», працював у газетах «Голос України» та «Газета по-українськи». Спеціалізується на міжнародній тематиці. Автор посібників для журналістів «Європейський союз: пишемо, розповідаємо, показуємо» та «Асоціація з ЄС у ваших медіа». 

ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ

Додаткову інформацію ви можете отримати в організаторів школи: 

Дмитро Зінчук, +38 095 085 18 84, [email protected],

Юлія Костащук, +38 098 637 48 47, [email protected].

Проведення онлайн-школи «Медіазліт» стало можливим завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Школу організовано ГО «Інтерньюз-Україна» в рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні», який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.