bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Повага.Любов.Секс: сексуальна освіта для підлітків»
02.03.2020

Базовий тренінг для тренерів/ок.

Внаслідок несприятливих соціокультурних умов підліткове середовище спрямоване на ранні сексуальні зв’язки, як результат ‒ 8,1 % підлітків починають статеве життя до 12 років, що різко порушує стан їх фізичного та психічного здоров’я. У нинішній час в Україні склалася несприятлива ситуація з сексуальним та репродуктивним здоров’ям підлітків.Так у 2018 році зареєстровано 2881 нових випадків, серед яких 17 % діти віком до 16 років. Рівень небажаної вагітності серед дівчат 14-17 років складає 12,7 випадків на 1000 осіб. Досить часто зустрічаються випадки травматизму через необізнаність правил статевого акту. Основними причинами несприятливої ситуація з сексуальним та репродуктивним здоров’ям підлітків є: недостатня моральна стійкість у сфері міжстатевих стосунків, брак необхідних знань у цій сфері, відсутність окремого курсу з сексуальної освіти, нездатність дорослих надати допомогу і відповісти на запитання, які постають перед кожним підлітком.

З метою реалізації життєвих планів молоді у сфері сексуальних відносин, збереження здоров’я та розвитку навиків комунікації з питання сексуальної просвіти, зниження відсотку захворювання на ВІЛ внаслідок табування теми сексу серед підлітків проводимо тренінг для трененрів/ок, який є програмою підвищення кваліфікації.

Цільова аудиторія тренінгу:

Проект передбачає проведення тематичного тренінгового курсу для психолого-педагогічних працівників освітніх закладів, лікарів, громадських діячів. Планується провести трьодений тематичний тренінговий курс «Повага.Любов.Секс: сексуальна освіта для підлітків» для 20-25 психолого-педагогічних працівників освітніх закладів, лікарів, громадських діячів.

Тренінговий курс схвалено для використання у закладах загальної середньої освіти Науково-методичною комісією з проблем виховання дітей та учнівської молоді Науково-методичної Ради з питань освіти Міністерства освіти і науки України (протокол №3 від 21.06.2019).

По закінченню навчання кожен учасник/учасниця отримають сертифікат (18 годин), який дає право на проведення тренінгових занять з сексуальної освіти для підлітків та молоді в закладах освіти.

Бенефіціари тренінгу: підлітки та молодь

Організатори:

Комунальне неприбуткове підприємство “Уманська дитяча лікарня”, відділення “Клініка, дружня до молоді”,

Навчально-методична лабораторія здоров’язберігаючих технологій Комунального закладу вищої освіти «Дніпровська академії неперервної освіти»

Партнери:

Департамент освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації (Кравченко Л.А., сертифікований тренер з сексуальної освіти, начальник управління науки, вищої та професійно-технічної освіти департаменту освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації, співавтор навчально-методичного посібника «Повага.Любов.Секс»; організатор форуму «SexEducation Dnipro» (листопад 2019).

Тренери: 

І.М. Кобзєва, сертифікований тренер з сексуальної освіти; завідувачка навчально-методичної лабораторії здоров’язберігаючих технологій Комунального закладу вищої освіти «Дніпровська академії неперервної освіти» ДОР, співавтор навчально-методичного посібника «Повага.Любов.Секс»; автор тренінгових курсів «Повага. Любов Секс: Сексуальна освіта для підлітків», «Безпечні кордони дитини», «Безпека ONLINE»; організатор форуму «SexEducation Dnipro» (листопад 2019); автор більше 70 наукових праць, серед яких значна кількість в галузі педагогіки та статевого виховання; керівник проектів та голова ГО «Два береги». Має 28-річний науково-педагогічний досвід в освіті та роботи зі студентською молоддю, роботи в команді та має свідоцтво міністерського зразку «Молодіжний працівник», «Педагог».

Розробник соціальних проектів «Нова Україна», «16 днів проти насильства», «Фарби життя», «Життя в гармонії», «Майстерня порозуміння», «PRO-дівчат» та ін.

Організатор міні-майстерні з Форум-театру для студентів з числа ВПО факультету психології ДНУ ім. О. Гончара.

Організатор Всеукраїнської акції на підтримку діалогу всередині українського суспільства «День Миру in UA 2017» у м. Дніпро.

О.Є. Бєлєніннік, сертифікований тренер з сексуальної освіти, методист навчально-методичної лабораторії здоров’язберігаючих технологій Комунального закладу вищої освіти «Дніпровська академії неперервної освіти» ДОР, автор тренінгового курсу «Безпечні кордони дитини», «Безпека ONLINE»; керівник молодіжних проектів, голова ГО «Молодіжний центр спілкування «Позитивний Павлоград»».

Дата: 3-5 квітня 2020 року.

Місце: м.Умань, вул. Шевченка, 2, каб. 28 - “Клініка, дружня до молоді”

Вартість участі: 1200 грн.

Якісний показник реалізації програми:

Завдяки реалізації проекту ви отримаєте знання щодо впровадження комплексної сексуальної освіти, з метою формування у дітей та молоді відповідального ставлення до свого здоров’я; побудови здорових міжособистісних та сексуальних стосунків; розширення розуміння, як рішення впливають на благополуччя їх самих та оточуючих; а також переконаєтеся у важливості захищати свої права протягом усього життя.

Після проходження тренінгу ви отримаєте посібник для подальшої роботи з підлітками, сертифікат

Контакти

  • 067-83-33-949 - Швець Владислава

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.