bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Захист прав людей з інвалідністю» - безкоштовний онлайн-курс на Prometheus
23.12.2019

На платформіPrometheus у січні 2020 року стартує безкоштовний онлайн-курс «Захист прав людей з інвалідністю».

Напевно, ви хоча б раз у житті задумувалися про те, як живуть люди з інвалідністю в Україні.

І скоріше за все ви – толерантна людина, яка вважає, що всі мають рівні права, і яка хоче, щоб бар’єрів у наших містах ставало менше.

Щоб було так, як у багатьох іноземних фільмах, блогах чи в подорожах, де звичними є зручний низькопідлоговий транспорт, бо ним користуються ж батьки з дитячими візками, люди старшого віку, та й так з валізою зручніше; де запашні бейгли можна купити в кав’ярні, в якій працюють люди з ДЦП; де кінотеатри, до яких разом з усіма ходять незрячі і нечуючі глядачі, бо кіно є у доступних для всіх форматах; де відсутні спеціальні школи-інтернати, бо садочки і школи – раді всім без винятку.

Така собі Нарнія скажете ви, а ми віримо – що це цілком ймовірна наша реальність через кілька років.

І якщо ви готові щось зробити, аби і в Україні було теж зручно, комфортно і без численних порушень прав – то курс “Захист прав людей з інвалідністю” для вас.

Разом із вами ми знайдемо відповіді на прості питання:
Хто такі люди з інвалідністю?
Що таке інвалідність?
Які права у людей з інвалідністю?
Як за них боротися?

Ми розберемося в термінології – як говорити про інвалідність і людей з інвалідністю, аби було коректно і зрозуміло, не ображати і не принижувати.

Ми будемо говорити про зміну ставлення до інвалідності, про історію розвитку різних моделей взаємодії з людьми з інвалідністю, про різні види інвалідності і те, чому в ХХІ столітті інвалідність не обмежує людей.

Ми визначимо, чи десь існують спеціальні права або, можливо, кожен та кожна, попри наявність інвалідності чи будь-якої іншої ознаки, має права людини.

Ми хочемо, аби слухачі та слухачки цього курсу дізнались більше не тільки про «прихований» світ людей з інвалідністю, якого насправді не існує, а й поставили собі запитання: «А що я можу зробити, аби допомогти комусь у їхній боротьбі за права людини?».

Давайте лупати сю скелю разом?

Долучайтеся.

Посилання на онлайн-курс https://courses.prometheus.org.ua/courses/course-v1:FFR+PRPD101+2020_T1/about

Цей курс представлений громадською організацією «Боротьба за права» в межах проєкту «Fight for Rights: Зміцнення захисту прав людей з інвалідністю в Україні», який виконується за підтримки Фонду прав людини Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.