bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ГО ІРРП запрошує до участі у своєму спецпроєкті «Нові розслідувачі в Bihus.Info»
10.10.2019

ГО «Інститут розвитку регіональної преси» та Bihus.info впроваджують проєкт «Нові розслідувачі в Bihus.Info». Він передбачає навчання 8 журналісток/ів з різних регіонів України в редакції «Наші гроші з Денисом Бігусом» з 01.11 2019 до 28.02 2020-го.
 
Наша мета – навчити регіональних журналістів/ок найкращим практикам розслідувальної роботи з можливістю подальшого працевлаштування в редакції «Наші гроші з Денисом Бігусом» у Києві.

В результаті проходження 4 компонентів проєкту учасникам/цям буде запропоновано роботу на телепроєкті.


Для участі у проєкті потрібно заповнити анкету-заявку до 17 жовтня  2019 року (включно)http://bit.ly/NI-in-BI.

Учасники/ці будуть відібрані для участі у спецпроєкті на конкурсній основі та отримають лист-запрошення до 19 жовтня 2019 року (включно).

Участь у проєкті є безкоштовною. Учасникам/цям з інших міст пропонується проживання, компенсація транспортних витрат (на початку та вкінці проєкту для приїзду у Київ та виїзду з Києва) та надається стипендія у розмірі 400 євро* за кожне опубліковане розслідування у рамках проєкту.

*Стипендія виплачується у гривнях (UAH) з урахуванням податків.

КОМПОНЕНТИ СПЕЦПРОЄКТУ

(1 листопада 2019 року – 28 лютого 2020 року, м. Київ)

Перший компонент – участь у базовому тренінгу «Робота журналіста/ки на телепрограмі «Наші гроші з Денисом Бігусом» (1-3 листопада 2019 року, м. Київ) під час якого учасники/ці отримають знання та навички організації роботи над розслідуванням на початковому етапі:

– визначення критеріїв, за якими редакція обирає тему для загальнонаціонального розслідування; 

– напрацювання гіпотези, тезового плану тощо; 

– розподіл обов`язків під час роботи з іншими членами команди телепрограми, зокрема з телеоператорами, режисерами, дизайнерами та SMM-менеджерами; 

– вимоги до відеоряду і роботу журналіста в кадрі;

– сторітелінгу у розслідувальному відеопроєкті тощо.

Другий компонент – практичний навчальний візит до редакції (4-10 листопада 2019 року, м. Київ) під час якого учасники працюватимуть з командою Bihus.Info. Вони закріплять та поглиблять знання і навички, отримані під час базового тренінгу, а також побачать, як насправді організована робота великого розслідувального проєкту;

Третій компонент – проведення розслідувань у групах з 4 журналісток/ів під менторством 2 журналісток/ів телепроєкту «Наші гроші з Денисом Бігусом» (з 11 листопада 2019 року по 28 лютого 2020 року, м. Київ). Планується щомісячне виробництво 1 розслідування групою журналісток/ів під менторством Максима Опанасенка і Лесі Іванової та редакційним супровідом Аліси Юрченко і Дениса Бігуса.

Четвертий компонент – інструментальні та секторальні тренінги для учасників проєкту з метою поглиблення знань та навичок, необхідних для проведення розслідувань на телепроєкті.

Ментори зроблять все можливе задля створення в колективі комфортного мікроклімату, передачі навичок і організації роботи, спрямованої на результат. Однак, в разі категоричного небажання виконувати поставлені завдання та повної неможливості вирішити проблему, учасника/цю може бути виключено з проєкту.

З усіх питань звертайтеся за номером телефону (067) 777-14-48 або пишіть на електронну скриньку [email protected]

Контактна особа: Марина Логачова, асистентка проєкту з розвитку розслідувальної журналістики ІРРП.

Проект реалізовується в рамках Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні (EU Anti-Corruption Initiative, EUACI). EUACI фінансується Європейським Союзом та співфінансується і впроваджується Міністерством закордонних справ Данії (DANIDA).


Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.