bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінг-практикум для журналістів «Наркотична залежність: знати, щоб допомогти!»
26.03.2019

12 квітня 2019 року (п’ятниця) у Києві ВБО  «Конвіктус Україна» проведе одноденний тренінг-практикум для регіональних журналістів «Наркотична залежність: знати, щоб допомогти!».

Наркотична залежність – це складна тема, яку часто журналісти оминають увагою в своїх матеріалах. Здебільшого проблематика залежності взагалі відсутня на сторінках ЗМІ або висвітлюється тільки з точки зору сенсаційності чи трагічності. Тим часом тільки оціночна кількість споживачів ін’єкційних наркотиків в Україні складає понад 340 тисяч.

Тренінг має на меті розповісти журналістам про причини та процес формування наркозалежності, поведінку, методи лікування, сучасний соціальний супровід та профілактику залежності серед підлітків та дорослого населення. 

У програмі тренінгу:

  • Наркосцена в Україні та світі;
  • Передумови виникнення залежності. Види сучасних наркотиків;
  • Реабілітація наркозалежних. Замісна підтримувальна терапія (ЗПТ). Ефективні способи лікування залежності;
  • Особливості наркотичної залежності у підлітків: реалії сучасної України;
  • Співзалежність. Її прояви у родичів людей, які вживають наркотики;
  • Профілактична робота громадських та благодійний організацій у подоланні хімічної залежності: новітні програми та практики;
  • Толерантне ставлення до представників уразливих груп.

У цих питаннях допоможуть розібратися кваліфіковані експерти з ВБО «Конвіктус Україна» та МБФ «Альянс громадського здоров’я».

Участь у тренінгу безкоштовна! Для участі зареєструйтесь за посиланням до 3 квітня (середа) 19:00. Кількість місць обмежена.

https://goo.gl/forms/IzbWezcV1V9aLOSz2

Організатори підтвердять вашу участь завчасно та відшкодують витрати на проїзд.

По завершенню тренінгу учасникам буде запропоновано взяти участь у конкурсі, в результаті якого три редакції зможуть отримати грошові винагороди за кращі матеріали.

За додатковою інформацією звертайтеся до прес-секретаря «Конвіктусу» Наталії Кравчук на e-mail:[email protected] або за телефоном + 38 093 188 71 53.

Тренінг-практикум для журналістів «Наркотична залежність: знати, щоб допомогти!» стане можливим в рамках проекту «Партнерство заради натхнення, трансформації  та об’єднання для ефективної відповіді на епідемію ВІЛ (PITCH)» (адмініструється МБФ «Альянс громадського здоров’я»).

The Partnership to Inspire, Transform and Connect the HIV response (PITCH) допомагає людям, які найбільше постраждали від ВІЛ, одержати повний та рівний доступ до послуг з ВІЛ та репродуктивного здоров’я. Програма зміцнює спроможність організацій спільнот підтримувати права груп, найбільше постраждалих від ВІЛ, шляхом активної участі в адвокації, зборі надійної доказової бази та розробці значущих рішень у сфері політики. PITCH − це стратегічне партнерство між Aidsfonds, Міжнародним Альянсом з ВІЛ/СНІДу та Міністерством закордонних справ Нідерландів

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.