bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Підхід, заснований на правах людини, у розробці й реалізації проектів та програм місцевого розвитку
31.05.2018

Триденний тренінг з підходу, заснованого на правах людини, для державних службовців та представників громадського сектору проводиться громадською організацією «МART» з ініціативи Міністерства юстиції України у рамках проектів демократичного врядування, які впроваджуються Програмою розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії. Дедлайн - 18 червня 2018 року.

Більше тренінгів у розділі Тренінги

Мета тренінгу: Сформувати в учасників та учасниць основні теоретичні знання та практичні навички щодо застосування підходу, заснованого на правах людини, в реалізації проектів та програм місцевого та регіонального розвитку.

До участі запрошуються: 1) представники та представниці органів державної влади, органів місцевого самоврядування, відповідальні за планування місцевих програм розвитку, або представники юридичних служб відповідних органів, 2) лідери та активісти інститутів громадянського суспільства, та 3) працівники інших організацій, залучених до роботи з органами влади в рамках аналізу, планування, розробки, реалізації та моніторингу місцевих програм розвитку. Організатори відберуть учасників та учасниць тренінгів на засадах відкритого конкурсу та сформують спільні групи з представників органів влади та громадського сектору (по 25 осіб для кожного тренінгу).

Тренінги будуть проведені:

  • У м. Львові – 4-6 липня 2018 року для учасників та учасниць з областей: Тернопільська, Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська.
  • У місті Вінниці 11-13 липня 2018 року для учасників та учасниць з областей: Хмельницька, Вінницька, Житомирська, Рівненська, Чернівецька.
  • У місті Одесі – 18-20 липня 2018 року для учасників та учасниць з областей: Миколаївська, Запорізька, Кіровоградська, Одеська, Херсонська.
  • У місті Києві – 25-27 липня 2018 року для учасників та учасниць з областей: м. Київ та Київська область, Полтавська, Черкаська, Чернігівська.
  • У місті Дніпрі – 1-3 серпня 2018 року для учасників та учасниць з областей: Харківська, Дніпропетровська, Донецька, Луганська, Сумська.

Програма навчання охоплюватиме три тематичні модулі:

  1. Права людини та розвиток.
  2. Як права людини пов’язані з розвитком громади? Сучасна концепція прав людини. Національні механізми  захисту прав людини.
  3. Підхід, що заснований на правах людини, його суть, мета та основа.
  4. Принципи підходу, що базується на правах людини. Підхід як основа розбудови місцевої політики, програм розвитку та як інструмент для запобігання дискримінації. Забезпечення участі вразливих груп населення.
  5. Стратегія та планування місцевих проектів та програм з використанням підходу, що базується на правах людини.

Застосування підходу, що заснований на правах людини, на етапі реалізації проектів та програм, моніторингу їх реалізації та оцінки результатів. Роль співпраці органів влади та організацій громадянського суспільства у досягненні позитивних змін та забезпеченні сталого розвитку громади на основі підходу, що базується на правах людини.

За результатами тренінгу, учасники та учасниці навчаться розробляти ідеї проектів та програм місцевого розвитку з урахуванням принципів підходу, заснованого на правах людини.

На період проведення тренінгу учасники забезпечуються харчуванням і місцем проживання. Витрати на проїзд покриваються організаторами заходу при наявності оригіналів проїзних документів встановленого зразка.

ЗАПОВНИТИ ЗАЯВКУ

Кінцевий термін подання заявок – 23:59  18 червня 2018 року.

Про результати конкурсу учасники будуть повідомлені 26 червня 2018 року.

Контактна особа: Микола Смірнов [email protected]

Організаційні деталі тренінгу будуть повідомлені в індивідуальному порядку по завершенню конкурсу. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.