bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Мистецько-адвокаційна майстерня з прав жінок (Харків)
05.04.2018

Громадська організація «Театр для діалогу» запрошує жінок-ВПО та інших жінок, на яких вплинув конфлікт на сході та в Криму, 27-29 квітня творчо осмислити свій досвід, дослідити потреби, знайти коло однодумниць, щоби захищати свої права. Дедлайн - 13 квітня 2018 року.  

Більше тренінгів у розділі Тренінги


Вже кілька років триває конфлікт, через який більше мільона громадян змінили своє місце проживання. Дехто, можливо, вже відчуває себе місцевою жителькою, та чи всі ваші права дотримуються державою? У безпечному просторі майстерні за допомогою творчих методик ми разом дослідимо гендерний вимір становища жінок, що пережили бойові дії та переселення, і зможемо заявити про актуальні проблеми і потреби через виставу форум-театру. Експертки з питань захисту прав жінок проаналізують разом з групою, які інструменти існують, щоб захистити ваші права, аби ви могли застосувати ці інструменти на практиці саме у ваших місцевих громадах.

Творчо-адвокаційна майстерня відбувається в рамках проекту “Одна з нас”. Цей перший, дослідницький етап для планування подальших адвокаційних дій на місцевому та/або національному рівні у форматі законодавчого театру. 

Ось що про свій досвід кажуть учасниці наших попередніх майстерень:

“Для мене дуже неочікувано участь у постановці дала дуже багато на всіх рівнях: соціальному, особистому, особистому як жінці, як матері, як людині. Ви справді робите дива”, - Олеся Архипова, Макіївка - Івано-Франківськ. 

“Результатом моєї участі у форум-театрі в Сєвєродонецьку стала реєстрація [мною] організації “Культурна фортеця” у місті Щастя. Було страшно, але я помітила, що підтримка приходить завжди, коли вона необхідна”, - Марина Гущина, Щастя. 

“Величезне вам дякую за можливість перетворення себе і світу навколо себе за допомогою форум-театру. Зараз у Павлограді ми створили ініціативну групу матерів-переселенок, піднімаємо свої проблеми в кабінеті міського голови, звертаємося до депутатів. Нам кажуть: а де ви раніше були? А я думаю: раніше ми спали. Доки форум-театр нас не розбудив”, - Світлана Чичирко, Луганськ - Павлоград. 

Участь в майстерні безкоштовна і відкрита для жінок з досвідом внутрішнього переміщення, що проживають у Харківській та Дніпропетровській областях, а також для інших жінок з цього регіону, які на власному досвіді відчули наслідки збройного конфлікту, місцевих активісток, журналісток і представниць влади.
Учасницям з інших міст організаторки відшкодовують вартість проїзду, забезпечують проживання у двомісних номерах та харчування в місті Харків на час проведення заходів.

Для участі заповніть анкету за посиланням https://goo.gl/X2tRbh до 13 квітня включно.

Ми чекаємо на вас незалежно від вашої етнічності, політичних поглядів, віку, стану здоров’я та інших якостей. Ми також будемо раді бачити мам з дітьми.

Якщо у вас виникнуть запитання, звертайтеся до Іри Харламової, +380663224233.

***

Проект “Одна з нас” реалізовується ГО “Театр для діалогу” за технічної та фінансової підтримки ООН Жінки. Партнери в місті Харків: Центр Гендерної Культури міста Харкова.

Ми працюємо з жінками по всій Україні вже три роки, за цей час нам вдалося представити досвід українських жінок, які відчули на собі збройний конфлікт, не тільки народним депутаткам та Міністрові з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, але також виконавчій директорці глобального офісу ООН Жінки Фумзіле Мламбо-Нгкуці під час її унікального візиту до України


Більше про заходи та діяльність організації ви знайдете на сайті - http://tdd.org.ua/ та сторінці у facebook.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.